Hírek


Lakossági felhívás
2014. december 01. 14:52
Befogadóhelyet nyitott meg a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Budai térségben kialakult időjárási viszonyok miatt, azok számára, akik nem tudnak hazajutni az életveszélyes fák miatt lezárt útszakaszokon az FKI az önkormányzattal közösen

 a XII. kerület Hollós út 5. szám alatti befogadóhelyet nyitotta meg. (Jókai Klub)

Az FKI felhívja a lakosság figyelmét, hogy az érintett területen forgalomkorlátozásra kell számítani, valamint több utca lezárásra került.

Le kellet zárni a XII. kerületben az Eötvös utat, a Konkoly Thege Miklós utat, a Jánoshegyi utat és ezek környékét. Tűzoltók dolgoznak reggel óta a Budakeszi úton, valamint Nagykovácsi belterületén is. A Szépvölgyi, a Csillagvölgyi, a Normafa, a Karthauzi és az Őzike utakon, valamint a Selyemakác utcában egy-egy útszakaszt ideiglenesen szintén le kellett zárni. A közműszolgáltatók a helyszínen dolgoznak a vezetékek helyreállításán.

A meteorológia előrejelzés szerint, 300 méter felett az éjszaka folyamán további 20-25 milliméternyi csapadék várható, eső, hó, ónos eső formájában.

Folyamatosan érkeznek a jelzések, eddig több mint 700 bejelentés érkezett az FKI Műveletirányítására. A fővárosi tűzoltók és az önkéntes tűzoltó egyesület tagjai folyamatosan számolják fel a káreseményeket.

Tudósító: FKI