Hírek


Évet értékelt a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség
2016. február 25. 12:02
A fővárosban megtartott értekezlet után a fővárosi kirendeltségek közül elsőként a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltségen került sor a 2015. évet értékelő tiszti értekezletre

A rendezvénynek a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság gróf Széchenyi Ödön terme adott otthont. Az értekezlet elöljárói Palotai Zsolt Gábor tűzoltó alezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakmai igazgató-helyettese, valamint Markos Zoltán tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgató-helyettese volt. A rendezvényen jelen voltak még az V., a VI., a VII., a VIII., a IX. és a X. kerületi kormányhivatalok vezetői, az önkormányzatok képviselői, a társhatóságok vezetői, a Közép-pesti Mentőcsoport tagszervezeteinek képviselői, valamint a kirendeltség tiszti állománya.

A 2015-ös év munkáját elsőként Géczi Béla tűzoltó ezredes, a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője ismertette. Elemezte az elmúlt évben elvégzett tűzvédelmi, polgári védelmi és iparbiztonsági feladatokat és az integrált hatósági tevékenységet. Kiemelten beszélt a kirendeltséget érintő nagy tűzesetekről, többek között a legmagasabb riasztási fokozatú raktártűzről. Gratulált az elmúlt évben elért eredményekhez. Beszéde végén megköszönte az állomány egész éves munkáját, valamint a társszervek és az önkormányzatok együttműködését.

Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, szakmai igazgatóhelyettes értékelte a kirendeltség elmúlt esztendőben végzett tevékenységét. A Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltséget, mint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság zászlóshajóját említette. Erősségként nevezte meg az állomány szakmai tudását, az összetartást és a kirendeltségen belüli kommunikáció sikerességét. Hangsúlyozta többek közt az katasztrófavédelmi ifjúsági verseny kirendeltségi szinten való profi megszervezését és koordinálását. Az ezredes megköszönte az állomány munkáját, illetve az önkormányzatok és a társszervek segítségét.

Markos Zoltán tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgató-helyettese hozzászólásában beszélt a várható fejlesztésekről, amelyekben fontos szerepet játszanak az önkormányzati támogatások.

Fotós: Winter László tű. zls / FKI

 

Kapcsolódó képek:

Évet értékelt a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség Évet értékelt a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség Évet értékelt a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség
>>> További képek a galériában <<<