Hírek


Éghető anyag gyulladt meg egy lépcsőházban (videóval)
2016. március 15. 10:15
Négy embert mentettek ki a tűzoltók két lakásból

Négy embert mentetek ki közvetlen életveszélyből a tűzoltók abból a VIII. kerületi társasházból, ahol tűz keletkezett hétfőn késő este. A háromemeletes épületben a tetőtéri lakások előtti lépcsőházban gyulladtak ki bútorok, amelyek tíz négyzetméteren lángoltak. A tűz betört az egyik lakásba, s egy másik lakás ajtaja is lángra kapott. A fővárosi tűzoltó rajok két vízsugárral fékezték meg a lángokat, miközben négy lakót kimentettek az életveszélyes helyzetből és biztonságos helyre kísérték őket. A tűz továbbterjedését a rajok megállították. Az oltást követően átvizsgálták az épület tetőszerkezetét és átszellőztették a lakásokat. Személyi sérülés nem történt. Igazgatóságunk a tűz keletkezésének okait hatósági eljárás keretében vizsgálja.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az országos tűzvédelmi szabályzatban foglaltak szerint menekülési útvonalon még akkor sem lehet éghető anyagot tárolni, ha az nem szűkíti le az útvonalat.Fotós: Csontos Ferenc Zoltán tű.törm./FKI

 

Kapcsolódó képek:

Éghető anyag gyulladt meg egy lépcsőházban (videóval) Éghető anyag gyulladt meg egy lépcsőházban (videóval) Éghető anyag gyulladt meg egy lépcsőházban (videóval)
>>> További képek a galériában <<<