Hírek


Teljesült Gábor álma, igazi tűzoltónak érezhette magát
2016. május 02. 17:50
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Csodalámpa Alapítvány jóvoltából egy öt éves leukémiás kisfiú régi álma vált valóra azáltal, hogy ha csak néhány órára is, de vérbeli tűzoltónak érezhette magát. Családjával a IX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra látogatott el ma, hogy egy nem mindennapi élmény részese lehessen.

A kisfiú már régóta szeretett volna részt venni egy műszaki mentésen, ezért kérte a Csodalámpa Alapítványt, hogy ezt a kívánságát teljesítsék. Ma a délelőtti órákban semmit sem sejtve érkezett meg szüleivel a Vágóhíd utcai parancsnokságra, ahol Géczi Béla tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője, valamint Karas János tűzoltó alezredes, a IX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka várta, hogy egy nem mindennapi élmény részesévé tegye. A család köszöntése és a múzeumi rész megtekintése után egy próbariasztás vette kezdetét. A feltételezett helyzet szerint a laktanya udvarában egy gépjármű a fának hajtott, benne egy ember sérüléseket szenvedett, aki önállóan nem tudta elhagyni az autót. A Csodalámpa Alapítvány egyik felajánlójától kapott védőöltözékbe való beöltözés után Gábor a vonuló állománnyal együtt szirénázó tűzoltógépjárművel indult a műszaki mentés helyszínére. Az ifjú tűzoltónak feszítő-vágó berendezés működtetésében kellett segédkeznie, majd az állománnyal közösen kiemelni a sérültet az összeroncsolódott járműből. A sikeres műszaki mentés után az érdeklődő kisfiú kipróbálhatta a tűzoltófecskendő használatát is.

Felejthetetlen percekkel és megannyi élménnyel búcsúzott el Gábor a tűzoltóktól, akik igazi bajtársként tekintettek a lehetséges tűzoltó palántára.

Fotós: Csontos Ferenc Zoltán tű.törm./FKI

 

Kapcsolódó képek:

Teljesült Gábor álma, igazi tűzoltónak érezhette magát Teljesült Gábor álma, igazi tűzoltónak érezhette magát Teljesült Gábor álma, igazi tűzoltónak érezhette magát
>>> További képek a galériában <<<