Hírek


Tizenöt tiszthelyettessel bővült a fővárosi hivatásos tűzoltó állomány
2017. február 15. 15:39
A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ február 14-én, Laktanya utcai épületében tartotta kibocsátó ünnepségét. A rendezvényen több mint nyolcvan hallgató – köztük tizenöt fővárosi újonc – tette le a tiszthelyettesi esküt.

Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója február 15-én, az FKI Tímár termében adta át a tizenöt újonc tiszthelyettesnek a beosztásba szóló kinevezést.

Az igazgató beszédében köszöntötte a tűzoltó bajtársakat, majd gratulált nekik az elmúlt öt hónapos képzésük során nyújtott teljesítményükhöz. Mint mondta, egy közösség és egyben hivatástudat  is született ez idő alatt.  Azt kívánta, hogy az újoncok számára az elmúlt hónapok eseményei és a kibocsátó rendezvény pillanatai emlékként maradjanak meg, amelyekre harminc év múlva is szívesen emlékeznek majd vissza. Elmondta, hogy a felszerelt tűzoltóknak három próbatételen kell helytállniuk, melyből kettő már teljesült. Az első a sikeres  felvételi vizsga , a második a tűzoltó alaptanfolyam  elvégzése , míg a harmadik és egyben legfontosabb ,  a tűzoltóként való helytállás a  szolgálati helyen . Ennek teljesítéséhez sok sikert kívánt.

A 15 tiszthelyettes a tűzoltószakképzés második modulja során két hónapig általános rendvédelmi alapismereteket, három hónapig pedig tűzoltó szakmai ismereteket sajátított el. A képzés első két hónapját az Adyligeti rendészeti szakközépiskolában töltötték a hallgatók, a harmadik hónaptól pedig a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban zajlott a tűzoltószakmai felkészítés.

Az újonc  tűzoltók  a II., a IX., a X., a XI., a XIII., a XVII., a XX. kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon és a  Budavári  Katasztrófavédelmi  Őrsön fognak szolgálatot teljesíteni.

Fotós: Schultz László tű.ftörm. / FKI

 

Kapcsolódó képek:

Tizenöt tiszthelyettessel bővült a fővárosi  hivatásos tűzoltó állomány Tizenöt tiszthelyettessel bővült a fővárosi  hivatásos tűzoltó állomány Tizenöt tiszthelyettessel bővült a fővárosi  hivatásos tűzoltó állomány
>>> További képek a galériában <<<