Hírek


Fővárosi tűzoltók vehettek át elismerést
2017. február 15. 16:06
Február tizenötödikén hagyományos ünnepséget tartott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Három kolléga hősies helytállásért részesült elismerésben, de kitüntetést vehetett át a budapesti rendőrség több tagja is, akik tűznél, illetve szén-monoxid-mérgezésnél siettek az állampolgárok segítségére.

Az elmúlt időszakban rendkívüli eseményeinél tanúsított hősies helytállása elismeréseként dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató ajándéktárgyat adományozott három reptéri tűzoltónak, Dányi István tűzoltó zászlós, különlegesszer-kezelőnek, Fehér Deák Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, gépjárművezetőnek és Törőcsik Pál tűzoltó főtörzsőrmester, gépjárművezetőnek.

Góra Zoltán olyan állampolgárok, illetve a társszervek azon munkatársainak teljesítményét is elismerte, akik a mindennapokban segítik a katasztrófavédelem munkáját. Januárban kigyulladt egy autó az IKEA mélygarázsában, a helyszínen tartózkodók azonnal megkezdték a tűz oltását, mellyel megakadályozták a lángok továbbterjedését. Hősies helytállása elismeréseként a főigazgató ajándéktárgyat adományozott Laczkó István Gábornak, a Zuglói Önkormányzati Rendészet segédfelügyelőjének, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztálya két nyomozójának és egy nyomozótisztjének, Molnár Imre Lajos rendőr főtörzszászlósnak, Nyári Krisztián rendőr főtörzsőrmesternek és Panyi István rendőr hadnagynak. Szintén januárban egy budapesti lakásban szén-monoxid-szivárgás miatt rosszul lett egy asszony, a lakó segítségére két arra járőröző rendőr sietett: bementek a házba, az ájult asszonyt biztonságba helyezték, majd megkezdték a lakás szellőztetését. Tettéért az országos katasztrófavédelmi főigazgató ajándéktárgyat adományozott Bodnár Gergely rendőr főtörzsőrmesternek és Szaszák Krisztián rendőr főtörzsőrmesternek, a Budapesti Rendőr-főkapitányság körzeti megbízottjainak.

A hagyományokhoz híven, a rendezvényen a főigazgató több olyan kollégát is köszöntött, aki kerek születésnapjukat ünneplik. Ötvenedik születésnapja alkalmából ajándéktárgyat vehetett át Fónagy István tűzoltó főtörzsőrmester, a X. kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője és Manzera József tűzoltó főtörzszászlós, a III. kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője.

Az elismerésekhez ezúton is gratulálunk!

Szöveg: BM OKF

Fotós: Jóri András/OKF

 

Kapcsolódó képek:

Fővárosi tűzoltók vehettek át elismerést Fővárosi tűzoltók vehettek át elismerést Fővárosi tűzoltók vehettek át elismerést
>>> További képek a galériában <<<