Hírek


Ismeretterjesztő előadás a fővárosban
2017. február 17. 07:36
Ismeretterjesztő előadást indított a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság TEPMEK Pszichológiai Osztálya, melynek első állomása február 16-án, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gróf Széchenyi Ödön termében kerület megrendezésre, „Extrém bevetési helyzetek és csúcsteljesítmények pszichológiája” címmel.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományának tartott előadáson Dr. Lénárt Ágota, a Magyar Olimpiai Csapat pszichológusa, a SOTE Testnevelési Egyetem Sportpszichológiai Tanszék tanszékvezetője tartott előadást. A BM OKF Krízisintervenciós Csoportjának tagjaként részt vett a hurghadai, és veronai autóbusz szerencsétlenség utasainak, valamint azok hozzátartozóinak kríziskezelésében. Mentőápolóként a Máltai Szeretet Szolgálat színeiben is helyt állt különböző hazai és külföldi bevetéseken, gyakorlatokon.

Az előadáson megjelent személyi állomány többek között a poszttraumás stresszről, annak kezeléséről, egy tragédia megtörténte utáni visszailleszkedésről, a traumák oldásának gyakorlatiról, a szakmában való kiégésről is hallhatott. A pszichológusnő példái során kitért azokra a tapasztalatokra, amikkel sportpszichológusként az olimpiák során találkozott.

Az előadássorozat a következő hónapban egy egészségügyi téma körüljárásával folytatódik.

Fotós: Csontos Ferenc Zoltán tű.törm./FKI

 

Kapcsolódó képek:

Ismeretterjesztő előadás a fővárosban Ismeretterjesztő előadás a fővárosban Ismeretterjesztő előadás a fővárosban
>>> További képek a galériában <<<