Hírek


Autóbusz-emelési gyakorlat a XI. kerületben
2017. június 02. 11:38
Kiselejtezett járművön gyakorolhatták a XI., VIII. és XIII. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különleges szerkezelői és beosztott tűzoltói egy busz emelését az Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóság, Kelenföldi Divízió telephelyén május 30. és június 01. között.

A Kelenföldi Forgalmi Szolgálat vezetőségének jóvoltából a tűzoltók olyan, nem hétköznapi gyakorlatsort hajthattak végre, amely az éles bevetések során jelentős segítséget nyújthat nagyméretű járművek műszaki mentésének szakszerű kivitelezésére. A gyakorlat jó alkalmat adott arra, hogy a közelmúltban darukezelésből vizsgázott tűzoltók hasznosíthassák az eddig elméletben elsajátítottakat, a már tapasztalattal rendelkező kollégák iránymutatása mellett.

A gyakorlat során lehetőség nyílt arra, hogy a terhet két daru egyszerre, páros emeléssel szinkronban mozgassa, valamint a résztvevők gyakorolhassák a felborított busz kerekeire való visszaállítását is.

A feladat során –balesetet szimulálva – egy, a forgalomból kivont autóbuszt műszaki mentését kellett végrehajtaniuk a gyakorlaton résztvevőknek.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton is köszöni a Budapesti Közlekedési Zrt.  Autóbusz és Trolibusz Főmérnökség Kelenföldi Forgalmi Szolgálatának a gyakorlat színhelyének és tárgyának a biztosítását.

Fotós: Tamás Sándor tű.fhdgy.

 

Kapcsolódó képek:

Autóbusz-emelési gyakorlat a XI. kerületben Autóbusz-emelési gyakorlat a XI. kerületben Autóbusz-emelési gyakorlat a XI. kerületben
>>> További képek a galériában <<<