Hírek


Avartűz Zuglóban
2017. június 09. 07:49
A fővárosi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a több hektáron égő aljnövényzetet.

Közel öt hektáron égett az avar és a cserjék csütörtökön délután Zuglóban, a Komáromi úton. A tűz oltásához három tűzoltóegység érkezett. A fővárosi hivatásos tűzoltók több irányból kezdték meg a tűz oltását. A lángok továbbterjedését három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével, akadályozták meg a rajok. A tűzben nem sérült meg senki.

A szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyesebb időszak, hiszen a jó időben egyre többen választanak szabadtéri programokat vagy kezdik meg a kerti munkálatokat. A veszélyt egyrészről a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz. Kockázatot jelenthet a gondatlanság is, a szabadban keletkezett tüzek 99 százalékát emberek okozzák.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról. Mindig legyen nálunk a tűz oltására alkalmas kézi szerszám, és csak akkora tüzet gyújtsunk, amekkorát folyamatosan felügyeletünk alatt tudunk tartani. Tájékozódjunk a várható időjárásról, mert a szél kedvez a tűz gyors továbbterjedésének.

Fotós: Dudás Tamás tű. zls / FKI

 

Kapcsolódó képek:

Avartűz Zuglóban Avartűz Zuglóban Avartűz Zuglóban
>>> További képek a galériában <<<