Hírek


Ezer négyzetméteren égett a tarló a XXIII. kerületben (videóval)
2017. június 09. 11:38
A fővárosi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral körbehatárolták a tüzet.

Két hétvégi ház gyulladt ki, majd égett teljes terjedelmében a huszonharmadik kerületi Vecsés út és a Túri István út által határolt területen, pénteken a késő délelőtti órákban. A tűz átterjedt egy szomszédos cserjés területre, valamint ezer négyzetméteren egy lekaszált tarlóra is. A tűzben egy ember megsérült őt a mentők kórházba szállították. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, négy vízsugárral és kéziszerszámokkal körbehatárolták a tüzet, majd elfojtották a lángokat.

A szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyesebb időszak, hiszen a jó időben egyre többen választanak szabadtéri programokat vagy kezdik meg a kerti munkálatokat. A veszélyt egyrészről a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz. Kockázatot jelenthet a gondatlanság is, a szabadban keletkezett tüzek 99 százalékát emberek okozzák.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról. Mindig legyen nálunk a tűz oltására alkalmas kézi szerszám, és csak akkora tüzet gyújtsunk, amekkorát folyamatosan felügyeletünk alatt tudunk tartani. Tájékozódjunk a várható időjárásról, mert a szél kedvez a tűz gyors továbbterjedésének.Fotós: Winter László tű. zls / FKI

 

Kapcsolódó képek:

Ezer négyzetméteren égett a tarló a XXIII. kerületben (videóval) Ezer négyzetméteren égett a tarló a XXIII. kerületben (videóval) Ezer négyzetméteren égett a tarló a XXIII. kerületben (videóval)
>>> További képek a galériában <<<