Hírek


Fővárosi siker az ózdi horgászversenyen
2017. június 12. 07:55
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság immár ötödik alkalommal rendezte meg az ózdi „Stégmester” elnevezésű katasztrófavédelmi horgászversenyt június 9-10-én. A fővárosi csapat az összesítésben az előkelő második helyezést érte el.

Jó hangulat, zavartalan napsütés és csaknem négy mázsa kifogott hal. Ez jellemezte az idei huszonnégy órás ózdi horgászatot, amelyet Czeglédi László tűzoltó alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műszaki osztályvezetője nyitott meg a Városi-tó partján. Az idei versenyen a már rendszeresen visszatérő, ismerős csapatok mellett új sporttársak is szerencsét próbáltak, így az elmúlt évekhez képest rekord mennyiségű, összesen huszonöt csapat vetette be a horgokat. A halfogás szabályai sokak számára már jól ismertek voltak, akiknek mégsem, azok a megnyitó előtti technikai megbeszélésen minden szükséges információt megkaptak. Ezek után „már csak” minél több és minél nagyobb halat kellett kifogniuk az elszánt horgászoknak. A célhal természetesen most is a ponty és az amur volt, hiszen a rablóhalak nem számítottak bele a mérlegelésbe. Az a horgász, akinek tok akadt a horgára, mérlegelés nélkül, automatikusan öt kilogramm előnyre tett szert, miután a fogást a szomszéd horgászcsapat igazolta. A horgászat úszós, vagy fenekező szerelékkel, csapatonként három horgászbottal zajlott. Természetesen fontos szempont volt a halak kíméletes kezelése, ezért kötelező volt az úgynevezett pontymatrac, vagy bölcső használata, emellett a mérlegelés folyamatosan történt. Így a kifogott halak csak rövid ideig raboskodtak a haltartóban, majd visszanyerték a szabadságukat. A szombat délutáni eredményhirdetésen Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója értékelte a rendezvényt és a horgászcsapatok teljesítményét, majd átadta a legjobbaknak szánt díjakat.

Az első helyezett a Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szolnoki Kormoránok csapata lett, akik összesen  86,98 kg halat fogtak. Második helyet a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Zugló csapata nyerte el, akik 54,2 kg halat juttattak a csapat hálójába. A harmadik helyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, HAL-KAN TÍM csapata szerezte meg, akiknek összesen 52,27 kg hal akadt a horogra.

A fővárosi csapat tagjai:

Sautek Sándor tű. őrgy

Boross Barna tű. ftőrm

Schmidtka László tű.tzls

A huszonöt csapat összesen 386,44 kilogramm halat fogott a huszonnégy óra leforgása alatt.

Gratulálunk az elért eredményhez!


 

Kapcsolódó képek:

Fővárosi siker az ózdi horgászversenyen Fővárosi siker az ózdi horgászversenyen Fővárosi siker az ózdi horgászversenyen
>>> További képek a galériában <<<