Hírek


Munkabizottsági ülést tartott Budapest Főváros Védelmi Bizottsága
2017. június 16. 12:36
Az ülésen az árvízi felkészülést értékelték.

Dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja, Budapest Főváros Védelmi Bizottságának elnöke köszöntötte az ülés résztvevőit és emlékeztetett, a Bizottság minden évben egyeztet az árvízi veszélyeztetettségről,a védekezés felkészülési feladatairól, ami rendkívüli fontossággal bír.

Az elnöki köszöntőt követően Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Budapest Főváros Védelmi Bizottságának katasztrófavédelmi elnök-helyettese a felkészülés fontosságát hangsúlyozta. A tábornok elmondta – az elmúlt időszakban az árvízi helyzet kezelésére rendelt szakmai állomány elméleti és gyakorlati tudása gyarapodott, az árvízi védműveken fejlesztések történtek, a Budapest Mentőszervezet révén felkészült önkéntesek támogatják az árvízi védekezést, így összességében jobb feltételekkel tudunk szembenézni az esetleges árvízveszéllyel.

A munkabizottsági ülésen részt vettek még Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala, a Fővárosi Csatornázási Művek, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, a Közép-Duna-Völgyi Vízügyi Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Intézete, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint Budapest Főváros Védelmi Bizottsága titkárságának képviselői is. Valamennyi szervezet beszámolt a saját képességeiről, a felkészülés helyzetéről.

Az ülésen lehetőség nyílt arra, hogy Bakai Kristóf Péter, a Budapest Mentőszervezet elnöke röviden bemutassa a 2015-ben megalakult szervezetet. A bemutatóból kiderült, a Budapest Mentőszervezet az összes minősítési kategóriában nemzeti  minősítést szerzett, közötte  az árvízi és a vízimentési képességek területén. A beszámolót követően Dr. György István kormánymegbízott a Budapest Mentőszervezet részére technikai eszközöket adományozott.

Fotós: Schultz László tű.ftörm / FKI

 

Kapcsolódó képek:

Munkabizottsági ülést tartott Budapest Főváros Védelmi Bizottsága Munkabizottsági ülést tartott Budapest Főváros Védelmi Bizottsága Munkabizottsági ülést tartott Budapest Főváros Védelmi Bizottsága
>>> További képek a galériában <<<