Hírek


Komplex katasztrófavédelmi gyakorlat a Nyilas-táblán
2017. június 19. 13:54
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Rákosmente Önkormányzat anyagi támogatásával és szervezésében június 17-én a VI. Rákosmenti Rendvédelmi és Katonai Napok keretén belül komplex katasztrófavédelmi gyakorlat került sor a városközpont szomszédságában található Nyilas-táblán.

A gyakorlat során a résztvevő és közreműködő szervezetek (Rákosmente Önkormányzatának Polgári Védelmi Törzse, Dél-pesti Önkéntes Mentőcsoport, XVII. kerületi Tűzoltóparancsnokság, XVII. kerületi Rendőrkapitányság, Magyar Vöröskereszt, Delta Polgárőrség) tanúbizonyságot tettek az együttműködés tökéletes összhangjáról, amely a sikeres végrehajtás elengedhetetlen feltétele.

A gyakorlat előtt a munkavédelmi előadást Tóth József tűzoltó ezredes tartotta meg, majd a rendezvény programjának megfelelően a mentőcsoport megkezdte feladatát.

Az eseményeket több száz kerületi és budapesti lakos kísérte figyelemmel, a számukra kialakított nézőtéren. A mentőcsoport aktuális feladatait és végrehajtott tevékenységét Tóth Csaba Csongor az önkormányzat polgári védelmi törzsének tagja konferálta a közönség számára.

A mentésen részt vett önkéntes és hivatásos szervek - technikai eszközeiket összehangolva - egy fiktív balesetet illusztráltak, melyhez többek közt több lánctalpas harcjárművet is bevetettek.

A Mentőcsoport vezetője, Csapó György tűzoltó őrnagy az eseményeket, a kialakított vezetési pontról a mentőcsoport drónja által közvetített videofelvétel segítségével követte nyomon és rádión adott utasítást a megfelelő egység célzott bevetésére.

Zárásként Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője az értékelése során kiemelte, hogy elengedhetetlen szerepet töltenek be az önkéntesek a hivatásos szervek mindennapi munkájában, ezért is fontosak az ilyen közös gyakorlatozások. A katasztrófavédelmi gyakorlaton látottakat megelégedéssel töltötték el és gratulált a résztvevőknek az eredményes gyakorlat végrehajtásért.

Ézsiás Dezső alezredes, a helyi védelmi bizottság elnök helyettese is köszönetét fejezte mindazoknak, akik közreműködtek a nap során és további eredményes munkát kívánt számukra.


 

Kapcsolódó képek:

Komplex katasztrófavédelmi gyakorlat a Nyilas-táblán Komplex katasztrófavédelmi gyakorlat a Nyilas-táblán Komplex katasztrófavédelmi gyakorlat a Nyilas-táblán
>>> További képek a galériában <<<