Hírek


Szűk körben emlékeztünk meg hősi halottainkról
2017. augusztus 08. 18:32
Pontosan tizenegy éve, 2006. augusztus 8-án csaptak fel a lángok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pincéjében, ahol a tűzoltási munkálatok közben három fővárosi tűzoltó vesztette életét. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén is megemlékezést tartott a tragédia helyszínén.

Tizenegy esztendővel ezelőtt a honi tűzoltás egyik legnagyobb veszteségét szenvedte el, amikor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületének pincéjében kialakított lőtéren tűz keletkezett. A  golyófogó  gumifal oltása közben három fővárosi hivatásos tűzoltó, Pintér Gábor tűzoltó főhadnagy, Reppman Károly tűzoltó hadnagy és Horváth Ákos tűzoltó hadnagy életét vesztette.

A tragédia tizenegyedik évfordulóján a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állományából Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, szakmai igazgatóhelyettes, Markos Zoltán tűzoltó ezredes, gazdasági igazgatóhelyettes és Molnár Zsuzsanna tűzoltó ezredes, a humánszolgálat vezetője augusztus 8-án a tragédia helyszínén, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen emlékezett meg a szerencsétlen kimenetelű eseményről. A hősi halott tűzoltók volt szolgálati helyein, így a budavári katasztrófavédelmi őrsön és a XI. kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon is megemlékezést tartottak a laktanyák falán lévő koszorúknál. A mai megemlékezésre a családok kérésére szűk körben került sor.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya kegyelettel őrzi elhunyt bajtársai emlékét.

Fotós: Winter László tű. zls / FKI, Budavári Katasztrófavédelmi Őrs, XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

 

Kapcsolódó képek:

Szűk körben emlékeztünk meg hősi halottainkról Szűk körben emlékeztünk meg hősi halottainkról Szűk körben emlékeztünk meg hősi halottainkról
>>> További képek a galériában <<<