Hírek


Aljnövényzet gyulladt meg Budapest határában (videóval)
2017. szeptember 02. 10:34
Több hektáron égett a vegetáció. A fővárosi hivatásos tűzoltók munkáját önkéntes tűzoltók is segítették.

Budapest határától nem messze, Budakeszi, Budaörs és Budapest háromszögében gyulladt meg az erdő aljnövényzete pénteken délután. A fővárosi tűzoltók, a rózsadombi önkéntes tűzoltók és a Pest-megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vonult a helyszínre. Huszonöt tűzoltó négy tűzoltó gépjármű és több különleges tűzoltó szer segítségével kezdte meg a lángok oltását. Munkájukat nehezítette, hogy a tűz lakott területtől távolt keletkezett, így több száz méterről kellett az oltáshoz szükséges vizet biztosítani. Vagyis több száz méteren kellett kiépíteni azt a tűzivíz hálózatot, amely az oltáshoz eljuttatta a vizet. A lángok elfojtásához a tűzoltók kéziszerszámokat és motoros láncfűrészt is használtak. A tűz több hektárnyi területet érintett. A végleges oltás több órás megfeszített munkával a késő esti órákban fejeződött be.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet arra, hogy még mindig érvényben van az országos tűzgyújtási tilalom. A tűzgyújtási tilalomról bővebben: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=tuzoltas_tuzgyujtasi_tilalomFotós: Winter László tű. zls / FKI, Légifelvételek: II.HTP.

 

Kapcsolódó képek:

Aljnövényzet gyulladt meg Budapest határában (videóval) Aljnövényzet gyulladt meg Budapest határában (videóval) Aljnövényzet gyulladt meg Budapest határában (videóval)
>>> További képek a galériában <<<