Hírek


Ülésezett a Fővárosi Tűzmegelőzési Bizottság
2017. október 26. 17:04
A Fővárosi Tűzmegelőzési Bizottság által kezdeményezett ülés fő célja a halálesettel és személyi sérülésekkel járó tűzesetek, valamint a tűzzel és szén-monoxid-mérgezésekkel járó káresetek számának csökkentése és megelőzése volt.

Varga Ferenc tű. dandártábornok, fővárosi katasztrófavédelmi igazgató, a Bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, kiemelt célja a katasztrófavédelemnek a halálesettel járó tűzesetek, lakástüzek csökkentése és lehetséges megelőzése. A tábornok a jelenlévők együttműködő támogatását kérte a cél megvalósításához, amelyben a kommunikációs feladatoknak kiemelt szerep jut. Minden lehetséges csatornán el kell juttatni a megelőzéshez szükséges információt az állampolgárokhoz –fogalmazott az igazgató -, amelyhez a jelenlévő szervezetek közreműködése hatékonyan járulhat hozzá. Az információ közlés optimális módja függ a célközönségtől és a szervezetek sajátosságaitól egyaránt. Így az ügyfélszolgálatokon lejátszott felvilágosító kisfilmtől, a szociális munkások szakmai felkészítésétől, honlapon, kiadványban megjelenő figyelemfelhívástól kezdve a kézbe adott szórólapokon át, széles a lehetőségek tárháza.

A megvitatott napirendi pontok között szerepeltek a dohányzás és nyílt láng veszélyei, az elektromos tüzek, a konyhai tüzek megelőzése, a gázkészülékek, tüzelő-fűtő berendezések helyes használata és a társasházak tűzmegelőzési tanácsai is.

Az ülésen jelen voltak a Budapesti Közlekedési Központ Zrt., a BKV Zrt., a Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok Zrt. a Budapesti Módszertani Szociális Központ, a Református Szeretetszolgálat, a Vöröskereszt Budapesti Szervezete és Budapest Főváros Védelmi Bizottságának képviselői is.

Bár a kérdéskörben eddig is komoly hatósági tevékenységeket folytatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mégis fontosnak tartották a jelenlévők azt, hogy közös munkával tegyenek a halálesetekkel járó lakástüzek megelőzéséért. Megállapodás született, hogy az együttműködés lehetséges formáit a szervezetek belső konzultációját követő, további egyeztetésen fogják kialakítani.

Fotós: Winter László tű. zls / FKI

 

Kapcsolódó képek:

Ülésezett a Fővárosi Tűzmegelőzési Bizottság Ülésezett a Fővárosi Tűzmegelőzési Bizottság Ülésezett a Fővárosi Tűzmegelőzési Bizottság
>>> További képek a galériában <<<