Hírek


Egész éjszaka dolgoztak a tűzoltók a viharkárok felszámolásán Budapesten
2017. október 30. 10:06
A vihar főváros-szerte fakidőléseket okozott, épületekben okozott kárt, infrastruktúrát rongált meg. A fővárosi hivatásos tűzoltók munkáját a fővárosi önkéntes tűzoltó egyesületek, valamint 80 fővel és 10 egységgel a Budapest Mentőszervezet tagszervezetei is támogatták. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére több száz viharkárokkal kapcsolatos bejelentés érkezett, szinte percenként fogadták a hívásokat.

A XX. kerületi Kölcsey utcában egy öles fa villanyvezetékre dőlt. A fővárosi hivatásos tűzoltók létrás tűzoltó gépjármű segítségével, láncfűrész alkalmazásával szüntették meg a káresetet.

A VIII. kerületben egy bevásárlóközpont tetőszerkezetét rongálta meg a szél. A fővárosi hivatásos tűzoltók alpintechnika segítségével megszüntették a veszélyes helyeztet.

A XIX. kerületi Szövetség utcában egy öles fa vasúti sínekre dőlt. A fővárosi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a káresetet.

A X. kerületi Gyakorló utcában egy társasház tetejét rongálta meg a szél. A fővárosi hivatásos tűzoltók megszüntették az életveszélyt.

A X. kerületi Keresztúri úton öles fát csavart ki a szél, amely vasúti sínekre dőlt. A fővárosi hivatásos tűzoltók tűzoltódaru segítségével szüntették meg a káresetet.

A viharban egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Fotós: Szabadi Bálint tű.zls./FKI

 

Kapcsolódó képek:

Egész éjszaka dolgoztak a tűzoltók a viharkárok felszámolásán Budapesten Egész éjszaka dolgoztak a tűzoltók a viharkárok felszámolásán Budapesten Egész éjszaka dolgoztak a tűzoltók a viharkárok felszámolásán Budapesten
>>> További képek a galériában <<<