Hírek


Tisztelgés az elhunyt bajtársak előtt
2017. október 31. 18:02
Halottak Napja alkalmából megemlékezést tartott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság október 31-én, a IV. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság épületénél, a Tűzoltó Hősi Emlékparknál.

Az ünnepi megemlékezés a Himnusszal kezdődött, amelyet a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának előadásában hallhattak a megjelentek, majd Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mondott beszédet. A tábornok  beszédében úgy fogalmazott, nincs a világon egyetlen ember sem, akinek november elsején ne lenne kire gondolnia, ne lenne kiért gyertyát gyújtania. Kiemelte, hogy a tűzoltók minden évben megemlékeznek hősi halált halt, illetve elhunyt bajtársaikról, ez idén sincs másképp. Az igazgató beszédében megemlékezett Molnár Péterről, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság volt szóvivőjéről is, aki nemrég hunyt el.

 

A megemlékezést követően a kegyelet virágainak elhelyezése következett a Tűzoltók Hősi Emlékműve előtt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nevében Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő helyezte el az emlékezés koszorúját, majd a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, igazgató és Markos Zoltán tűzoltó ezredes, gazdasági igazgató-helyettes helyeztek el koszorút. Budapest XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzatának nevében Gál Gyöngyi hatósági főosztályvezető-helyettes és Horváth Attila rendészeti osztályvezető, majd Budapest IV. Kerület Újpest Önkormányzatának képviseletében dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester koszorúzott.

A Budapesti Tűzoltó Szövetség részéről Szalai Miklós alelnök, a Fővárosi Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Szövetség nevében pedig Hejüsz István nyugállományú mk. polgári védelmi alezredes, ügyvezető elnök és Mészáros Etelka nyugállományú köztisztviselő, felügyelőbizottsági tag helyezte el az emlékezés koszorúját.

 

Az emlékezés koszorúinak elhelyezését követően a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya mécseseket helyezett el a Tűzoltók Hősi Emlékműve előtt. A megemlékezés az Il Silenzio hangjával zárult.

Fotós: Dudás Tamás tű. zls / FKI

 

Kapcsolódó képek:

Tisztelgés az elhunyt bajtársak előtt Tisztelgés az elhunyt bajtársak előtt Tisztelgés az elhunyt bajtársak előtt
>>> További képek a galériában <<<