Hírek


Sikerrel zárult a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kvíz-játéka
2017. december 05. 19:40
Közel 400 000 forint értékben adott át 38 fővárosi családnak a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Országos Tűzmegelőzési Bizottság jóvoltából minősített szén-monoxid-érzékelő berendezéseket kedden délután.

Sajnos nem telik el hét anélkül, hogy a médiában ne hallanánk arról, hogy valaki szén-monoxid-mérgezést szenvedett. Idén eddig csak a fővárosban százhetven alkalommal riasztották a budapesti tűzoltókat a mérgező gáz miatt, csaknem hatvanan szenvedtek valamilyen mértékű mérgezést, egy emberen pedig már nem lehetett segíteni.

Az FKI Fővárosi Tűzmegelőzési Bizottsága az egyik legfontosabb feladatának tekinti a szén-monoxid-mérgezéses esetek számának visszaszorítását és az emberek széles körű tájékoztatását.

A játék lezárultát követő ünnepélyes átadásra az igazgatóság Gróf Széchenyi Ödön termében került sor, ahol az érzékelőket Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, az FKI szakmai igazgató-helyettese adta át a nyerteseknek. Mint ismeretes, az FKI még októberben meghirdetett egy kvíz-játékot, amelyre több száz megfejtés érkezett az elmúlt időszakban. A kvíz a szén-monoxid-mérgezés veszélyeire hívta fel a figyelmet játékos formában. Nem csak arra kellett tudni válaszolni, hogy mi a szén-monoxid vegyjele, de azt is tudni kellett, hogy milyen tünetekkel járhat egy esetleges mérgezés, vagy hol található a minősített készülékek listája. Összesen tíz kérdésre kellett jól válaszolni. A most átadott 38 készüléket a helyes megfejtők közül sorsolta ki az igazgatóság. A nyertesek az átadó ünnepségen megnéztek egy, a szén-monoxid-mérgezés megelőzéséről szóló rövidfilmet. Az igazgató-helyettes az összefoglalója végén kiemelte, hogy nem csak azok nyertek, akik a készüléket átvehették, hanem mindazok, akik kitöltötték a honlapon található tesztet, hiszen olyan ismeretek birtokába kerülhettek, amelyekkel a mérgezések megelőzhetőek.

 

 

Fotós: Dudás Tamás tű. zls / FKI

 

Kapcsolódó képek:

Sikerrel zárult a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kvíz-játéka Sikerrel zárult a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kvíz-játéka Sikerrel zárult a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kvíz-játéka
>>> További képek a galériában <<<

 

Kapcsolódó információk:

 Dokumentumok: