Hírek


Tűzoltómikulás örvendeztette meg a beteg gyerekeket
2017. december 06. 20:06
December 6-án, Szent Miklós napján meglátogatta a Mikulás a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika beteg gyermekeit. A Mikulás idén sem hagyományos úton – vagyis nem rénszarvas húzta szánon –, hanem szirénázó tűzoltóautóval érkezett.

A tűzoltójárműről leszállva a Mikulás egy tűzoltó-létrás járműre lépett át, aminek kosarából a klinika emeleti ablakán keresztül mászott be az épületbe. Ott már közel száz kisgyermek és hangos énekszó várta a Mikulást, krampuszát és tűzoltó segítőjét. A „Télapó itt van” és a „Hull a pelyhes” kezdetű gyermekdalok eléneklése után a piros ruhás öregúr ajándékcsomagot osztogatott a gyermekeknek. Az ajándékozást műsor követte, a klinika földszinti aulájában a Napvirág Zenekar zenés-táncos előadásával szórakoztatta a kicsiket. Eközben Tomi bohóc – vagyis Kolozsvári Tamás tűzoltó főtörzsőrmester – bohócruhában lufiállatokat és -figurákat készített a kis lurkóknak.

A katasztrófavédelem képviselői idén sem érkeztek üres kézzel, hiszen az előadás után a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselői ajándékokat nyújtottak át a klinika vezetőségének, amelyek a legkisebbek gyógyulását fogja segíteni.

A Tűzoltómikulás ezt követően – mielőtt még visszatért volna szolgálati helyére – tett egy kis kitérőt, és bemászott a fővárosi katasztrófavédelem épületével szemben lévő Országos Baleseti Sebészet Gyermekosztályának negyedik emeleti ablakán is. A Tűzoltómikulást ide is egy tűzoltó létra emelte föl.  A jóságos öregurat és segítőit itt is hangos énekszó fogadta, az itt gyógyuló gyerkőcök is csokit és ajándékokat kaptak tőle. 

Fotós: Winter László tű. zls / FKI

 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltómikulás örvendeztette meg a beteg gyerekeket Tűzoltómikulás örvendeztette meg a beteg gyerekeket Tűzoltómikulás örvendeztette meg a beteg gyerekeket
>>> További képek a galériában <<<