Hírek


Ifjúsági verseny Dél-Budán
2018. április 09. 14:12
Igazgatóságunk Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége ismét megrendezte a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny helyi szintű fordulóját, amelynek a Kamaraerdei Ifjúsági Park adott otthont.

A verseny kezdetén a XI., a XXI. és a XXII. kerületekből érkezett huszonhárom általános- és középiskolás csapatot Czifra Ferenc tűzoltó alezredes, polgári védelmi felügyelő köszöntötte, majd ismertette a verseny technikai részleteit. A közel száz diák és kísérőtanáraik a reggeli csomag elfogyasztását követően kezdték meg a tíz pontszerző és kettő statikus versenyállomás teljesítését.

A csapatok többek között katasztrófavédelmi elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, bizonyították az árvízi védekezéshez szükséges ismereteiket, emellett több elméleti és ügyességi feladatban is összemérhették tudásukat. A társszervek részéről a XI. kerületi Rendőrkapitányság közlekedésbiztonsági, a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtási, a MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár ügyességi és egy statikus-bemutató állomással, a Fővárosi Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Szövetség túlélési és ügyességi feladattal, a Vitézi Rend Katasztrófavédelmi Század sebesült szállítási állomással, míg a XI. kerületi Önkormányzat Humán szolgáltató Iroda statikus-ügyességi állomással várta a versenyzőket.

A tavalyi év tapasztalatainak eredményeként az idei évben immáron második alkalommal vettek részt a versenyen a Firelife Erdőtűzmegelőzési Projekt képviselői, akik erdőtűz-megelőzési ismeretekkel kapcsolatos feladatokkal várták a versenyzőket.

A versenyfeladatok végeztével a csapatokat a megérdemelt pihenés mellett meleg ebéd várta. Ezt követően Wolf Ildikó, a –       Budapesti Önkéntes Mentő Egylet - Katasztrófa Elhárítási Csoport vezetője tartott bemutatót négy személykereső-mentő kutyájával. A bemutatót a versenyzők és tanáraik részéről is hatalmas érdeklődés övezte, a bemutató végén pedig elismerő tapssal köszönték meg a szolgálatvezető és kutyái munkáját.

Az eredményhirdetésen a díjakat Pócsik Attila tűzoltó ezredes, a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint a kerületi tűzoltóparancsnokok adták át. A XI. kerületi Rendőrkapitányság felajánlásának köszönhetően a kerületi első helyezett csapatok különdíjat vehettek át Jáger István r. őrnagy XI. kerületi rendőrkapitánytól.

A csapatok ismét kiemelt felkészültségről adtak tanúbizonyságot, így az előző évekhez hasonlóan ismét csupán néhány pont döntött a helyezettek között. A felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny április 19-i fővárosi fordulójában a kirendeltséget – és egyben saját kerületeiket – az első helyezést elért hat csapat képviseli majd.

 

A verseny győztesei:

Középiskolai korcsoport

XI. kerület: BGSZC Mechatronikai Szakgimnázium

XXI. kerület: Jedlik Ányos Gimnázium

XXII. kerület: Kempelen Farkas Gimnázium

Általános iskolai korcsoport

XI. kerület: Kelenvölgyi Általános Iskola

XXI. kerület: Eötvös József Általános Iskola

XXII. kerület: Árpád utcai Német nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

 

Igazgatóságunk nevében gratulálunk minden résztvevőnek!


 

Kapcsolódó képek:

Ifjúsági verseny Dél-Budán Ifjúsági verseny Dél-Budán Ifjúsági verseny Dél-Budán
>>> További képek a galériában <<<