Hírek


Aljnövényzet gyulladt meg a X. kerületben
2018. április 12. 21:08
A bozótos területen három hektáron izzott az növényzet.

Csütörtök délután riasztották a fővárosi tűzoltókat a kőbányai Horog utcához, ahol mintegy három hektáron gyulladt ki az aljnövényzet. A cserjés, füves területen a tűz gyorsan terjedt, a fővárosi rajok kéziszerszámokkal és úgynevezett puttonyfecskendővel akadályozták meg a lángok terjedését. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyesebb időszak, hiszen a jó időben egyre többen választanak szabadtéri programokat vagy kezdik meg a kerti munkálatokat. A veszélyt egyrészről a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz. Kockázatot jelenthet a gondatlanság is, a szabadban keletkezett tüzek 99 százalékát emberek okozzák. A szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról. Mindig legyen nálunk a tűz oltására alkalmas kézi szerszám, és csak akkora tüzet gyújtsunk, amekkorát folyamatosan felügyeletünk alatt tudunk tartani. Tájékozódjunk a várható időjárásról, mert a szél kedvez a tűz gyors továbbterjedésének.

Bővebb tájékoztatás az alábbi linken olvasható:

http://fovaros.katasztrofavedelem.hu/hirek/5931-a-szabadteri-tuzgyujtas-szabalyai

Fotós: Szabadi Bálint tű.zls./FKI

 

Kapcsolódó képek:

Aljnövényzet gyulladt meg a X. kerületben Aljnövényzet gyulladt meg a X. kerületben Aljnövényzet gyulladt meg a X. kerületben
>>> További képek a galériában <<<