Hírek


Tudósítás a IV.-XV. kerületi ifjúsági versenyről
2018. április 16. 08:15
A IV. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a XV., Bánkút utcai Testvériség Sport Egyesület stadionjának területén rendezte meg a helyi általános és középiskolák részére a 25., kerületi katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt, a IV. és XV. kerületi Önkormányzat, valamint az Észak-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség támogatásával.

A versenyt a házigazda XV. kerület képviseletében Németh Angéla alpolgármester asszony és Béres Ferenc tű. alezredes, tűzoltóparancsnok nyitotta meg.

A IV. kerületből 12 csapat (7 általános- és 5 középiskola), a XV. kerületből pedig 13 csapat (8 általános- és 5 középiskola) nevezett a 10 állomásból álló versenyre. Az ifjúsági versenyen résztvevő tanulók komoly felkészültséget mutattak, nagy koncentrációval és odafigyeléssel oldották meg a különböző feladatokat és adtak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az ön-, illetve más személy mentésében való jártasságukról.

Hagyományteremtő jelleggel, idén 2. alkalommal, a XV. kerület három óvodájának nagycsoportosai tűzoltási ügyességi és tűzvédelmi tudnivalókkal ismerkedtek meg játékos formában. Mind a három csapat tagjai tevékenységükért kupát, érmet és játékot kaptak.

A versenyen a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság közlekedésbiztonsági bemutatót és vetélkedőt rendezett a gyerekeknek, az MH I. Honvéd Tűzszerész és Hajós Ezred katonai eszközök kezelését mutatta be, az Észak-pesti Önkéntes Mentőcsoportban állatmentéssel foglalkozó REX Kutya Alapítvány pedig a felelős állattartás alapismereteibe avatta be a diákokat.

Az első helyezettek kupát, érmet, oklevelet és tárgyjutalmat; a 2. és 3. helyezettek érmet, oklevelet és tárgyjutalmat kaptak. A további helyezettek pedig, emléklapot. Az elismeréseket Hajdu László, a XV. kerület polgármestere és Czeba János tű. ezredes, az Észak-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adta át.

A IV. kerület eredményei:

Általános Iskolák:
1. Homoktövis Általános Iskola
2. Babits Mihály Általános Iskola
3. Károlyi István Általános Iskola

Középiskolák:
1. UMSZKI Szakközépiskola
2. Babits Mihály Gimnázium
3. Csokonai Vitéz Mihály 12 évfolyamos Gimnázium
 

A XV. kerület eredményei:

Általános Iskolák:
1. Czabán Samu Általános Iskola
2. László Gyula Általános Iskola
3. Kossuth Lajos Általános Iskola

Középiskolák:
1. László Gyula Gimnázium
2. Dózsa György Gimnázium
3. ISZTI Központ és Gimnázium

Gratulálunk a résztvevőknek!

Fotós: Észak-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség

 

Kapcsolódó képek:

Tudósítás a IV.-XV. kerületi ifjúsági versenyről Tudósítás a IV.-XV. kerületi ifjúsági versenyről Tudósítás a IV.-XV. kerületi ifjúsági versenyről
>>> További képek a galériában <<<