Hírek


Diákok versenyeztek Óbudán is
2018. április 16. 09:11
A hagyományoknak megfelelően Óbudán is megrendezték a felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny helyi szintű fordulóját, amelynek az Óbudai Sport Centrum adott otthont. A versenyre 9 általános iskolai csapat és 6 középiskolás csapat nevezett.

A versenyt Gudor István tűzoltó alezredes polgári védelmi felügyelő nyitotta meg, köszöntötte a III. kerületet képviselő csapatokat, amelyek katasztrófavédelmi elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg.

A társszervek részéről a II. kerületi Rendőrkapitányság közlekedésbiztonsága kerékpáros ügyességi feladattal és KRESZ teszttel várta a versenyzőket.

A Magyar Vöröskereszt helyi szintű szervezete szintén teszt formájában mérte a diákok elméleti tudását, valamint imitációs feladattal gyakorolták az elsősegélynyújtást. Az Óbudai Közterület Felügyelet által működtetett környezetvédelmi állomáson tesztet tölthettek a tanulók, továbbá ügyességi feladatokat hajtottak végre.

Az eredményhirdetésen az okleveleket, érméket, vándorserleget és ajándékokat az Óbudai Önkormányzat jóvoltából Veres Péter tűzoltó ezredes, az Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adta át a győztes csapatoknak.

Eredmények:

Általános iskolai korcsoport

I. Fodros Általános Iskola
II. Első Óbudai Általános Iskola
III. Dr. Béres József Általános Iskola

Középiskolai korcsoport

I. Óbudai Gimnázium 1. sz. csapata
II. Óbudai Gimnázium 2. sz. csapata
III. Kerék Általános Iskola és Gimnázium 1. sz. csapata

 

Gratulálunk a résztvevőknek!

Fotós: Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség

 

Kapcsolódó képek:

Diákok versenyeztek Óbudán is Diákok versenyeztek Óbudán is Diákok versenyeztek Óbudán is
>>> További képek a galériában <<<