Hírek


Tűz volt egy háromezer négyzetméteres raktárépületben Budapesten (videóval)
2018. június 13. 14:37
Százhuszonhárom tűzoltó harmincegy tűzoltó gépjárművel, négy órás megfeszített munka alatt oltotta el a több száz méteres füsttel járó lángokat a helyszínen. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, személyi sérülés nem történt, a tűz továbbterjedését sikerült megakadályozni.

Egy informatikai eszközök tárolására szolgáló, háromezer négyzetméteres raktárépületben csaptak fel a lángok szerdán délelőtt Budapesten, a XIII. kerületi Frangepán utcában. A tűzhöz nagy erőkkel vonultak a főváros hivatásos tűzoltói. Százhuszonhárom tűzoltó, harmincegy gépjárművel, tizenkettő vízsugárral és két vízágyúval négy óra megfeszített munka után oltotta el a tüzet, amelynek füstje több száz méter magasra szállt.

A tűz a szomszédos irodaépületet veszélyeztette, de sikerült megakadályozni a lángok továbbterjedését. Igazgatóságunk mobil laborja a füst miatt a helyszínen folyamatosan mérte a levegő veszélyesanyag-koncentrációját, azonban az nem jelentett veszélyt a lakosságra, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A környező utcákat a tűzoltás idejére lezárták, minderre azért volt szükség, hogy a nagy méretű tűzoltóautók könnyen tudjanak manőverezni.

A Készenléti Rendőrség két, nagy mennyiségű vizet hordozni képes vízágyúval, az FKF Zrt. pedig két víztartályos gépjárművel segítette a tűzoltók munkáját a helyszínen.

A hivatásos tűzoltók munkáját a zuglói önkéntes tűzoltók támogatták.

A tűz oltását Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, igazgatóságunk szakmai igazgató-helyettese irányította.Fotós: Winter László tű. zls / FKI

 

Kapcsolódó képek:

Tűz volt egy háromezer négyzetméteres raktárépületben Budapesten (videóval) Tűz volt egy háromezer négyzetméteres raktárépületben Budapesten (videóval) Tűz volt egy háromezer négyzetméteres raktárépületben Budapesten (videóval)
>>> További képek a galériában <<<