Hírek


Nagyszerű fővárosi eredmény a BM OKF Országos Kispályás Labdarúgó Tornáján
2018. június 14. 09:41
Június 12-13-án bonyolították le a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos pontszerző bajnokságának egyik részét képező kispályás labdarúgótornát Budapesten, a BKV Előre sportpályán. A kétnapos kemény küzdelemben a fővárosi csapat IV. helyezést ért el.

A bajnokságra tizennyolc megye, illetve a fővárosi igazgatóság mellett a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, valamint a Gazdasági Ellátó Központ is nevezett. A keddi megnyitón Berecz György tűzoltó ezredes, a BM OKF GEK igazgatója, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke köszöntötte a résztvevő huszonegy csapat tagjait. Az ezredes örömét fejezte ki, hogy a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ rendezheti az országos rangadót. A kispályás labdarúgótorna a katasztrófavédelem országos pontszerző bajnokságának harmadik állomása, amelyet az atlétikai verseny, majd a fekvenyomó bajnokság követ.
 
Az első napon a selejtezőcsoportok sorsolása után kétszer tizenöt perces körmérkőzések következtek, ahonnan a csoportok első és második helyezettje jutott be a szerdai nyolcaddöntőbe. A csapatok küzdőszelleme mindvégig példás volt, pedig a negyvenfokos hőség, a napsütés és a műfüves pálya forró párája erősen próbára tette még a szurkolókat is.
 
A második versenynapon már egyenes kieséses rendszerben zajlott a küzdelem. A döntőket is rendületlen elszántsággal vívták meg a csapatok. A legjobb négy közé végül Bács, Békés, a fővárosiak és Szabolcs válogatottja jutott. A helyosztót Bács megye és az FKI játszotta, előbbi 3-1-re győzött, ezzel megszerezte a harmadik helyet. A döntőben 1-1 után idegőrlő, hatkörös büntetőrúgásokkal a szabolcsiak legyőzték Békés csapatát, így tavalyi bajnoki címüket megvédve ők vihették haza az elsőségért járó kupát, illetve a tornagyőzelmet jelképező vándorserleget is.
 
A díjakat Berecz György és dr. Gubicza József tűzoltó ezredes adta át. A legjobb kapusnak járó elismerést Timku Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, a szabolcsi csapat tagja érdemelte ki. A torna gólkirályi címét Fekete Gábor, Hajdú-Bihar megye csapatának játékosa vihette haza. A legjobb mezőnyjátékosnak Kovács Máté, a Bács-Kiskun megyeiek erőssége bizonyult.

A csapat tagjai: Péceli Tamás tű. őrm., Mesztig András tű. hdgy., András István tű. tőrm., Varga Attila tű. őrm., Bajor Péter tű. őrm., Koleszár József tű. ftőrm., Drotár Bence tű. őrm., Orosz Bálint tű. őrm., Bötkös Zoltán tű. ftőrm. és Bihari János tű. fhdgy.

Forrás: BM OKF

Gratulálunk az eredményhez!

Fotós: Kissné Papp Tímea - BM GEK

 

Kapcsolódó képek:

Nagyszerű fővárosi eredmény a BM OKF Országos Kispályás Labdarúgó Tornáján