Hírek


Ma is dolgozik a katasztrófavédelem a tegnapi tűzeset helyszínén (videóval)
2018. június 14. 14:28
Egy informatikai eszközök tárolására szolgáló, háromezer négyzetméteres raktárépületben csaptak fel a lángok szerdán délelőtt Budapesten, a tizenharmadik kerületi Frangepán utcában. A fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók négy órán keresztül oltották a tüzet: százhuszonhárom tűzoltó harmincegy gépjárművel, tizenkét vízsugárral és két vízágyúval dolgozott, munkájukat a Készenléti Rendőrség két, nagy mennyiségű vizet hordozni képes vízágyúval, az FKF Zrt. pedig két víztartályos gépjárművel segítette.

A tűz miatt több száz méter magas füstoszlop alakult ki, ami a viszonylagos szélcsend miatt egyenesen, felfelé terjedt. Az emberek biztonsága érdekében a fővárosi mobil labor mindvégig a helyszínen volt, a szakemberek több ponton végeztek méréseket és vizsgálták a levegőben az egészségre káros anyagok jelenlétét. A mérések lakosságvédelmi intézkedést megalapozó veszélyes koncentrációt nem mutattak ki, így további lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az utómunkálatok jelenleg is tartanak, a tűzoltók felügyelik az épületet és az időről időre keletkező izzásokat megszüntetik.

 

A tegnapi mérések eredményei cikkünk alatt megtekinthetőek.Fotós: Winter László tű. zls / FKI, Mobil Labor videó: Schultz László tű.ftörm/ FKI

 

Kapcsolódó információk:

 Dokumentumok: