Hírek


Tisztelet a hősöknek
2018. augusztus 08. 14:32
Tizenkét éve annak, hogy a Műegyetem alagsorában keletkezett tűzben három fővárosi tűzoltó oltás közben életét vesztette. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén is három helyszínen emlékezett meg a szolgálat teljesítése közben elhunyt tűzoltókról a tragédia évfordulóján.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetése a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem aulájában tartotta meg a megemlékezést. Az egyetem képviseletében dr. Józsa János rektor és Kotán Attila kancellár helyezett el koszorút. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok igazgató, Markos Zoltán tűzoltó ezredes gazdasági igazgatóhelyettes, Molnár Zsuzsanna tűzoltó ezredes humánszolgálat-vezető, Veres Péter tűzoltó ezredes, az észak-budai katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, valamint dr. Bakos Gyula tűzoltó ezredes, dél-budai tűzoltósági felügyelő rótta le kegyeletét a hősök nevét megörökítő emléktáblánál.

A három tűzoltó egykori szolgálati helyén - a budavári katasztrófavédelmi őrsön Veres Péter tűzoltó ezredes kirendeltségvezető, a XI. kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon dr. Bakos Gyula tű. ezredes tűzoltósági felügyelő, valamint a szolgálatban lévő állomány tisztelgett a az elhunyt tűzoltók emlékének az épület homlokzatán elhelyezett emléktábla megkoszorúzásával.

Fotós: FKI

 

Kapcsolódó képek:

Tisztelet a hősöknek Tisztelet a hősöknek Tisztelet a hősöknek
>>> További képek a galériában <<<