Hírek


Kollégiumban keletkezett tűz a XI. kerületben (Videóval)
2018. szeptember 10. 20:29
Személyi sérülés nem történt. Az épület egyik földszinti szobája égett ki, a tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat.

Tűz ütött ki egy háromemeletes kollégiumi épület egyik földszinti szobájában hétfőn az esti órákban a XI. kerületi Dayka Gábor utcában. A lángok a felső szinteket is veszélyeztették. A fővárosi hivatásos tűzoltók kiürítették az épületet, négyszáz-négyszázötven ember hagyta el az oltási munkálatok idejére a kollégiumot. Ezzel egy időben az egységek három vízsugárral oltották el a lángokat, egy vízsugárral pedig megvédték a szoba fölötti helyiségeket. A tűz oltását követően hőkamerával is átvizsgálták az épületet. Az intézmény vezetői az átszellőztetés idejére egy társalgót nyitottak meg a hallgatók számára, akik a tűzoltói munkálatok befejezése után visszatérhettek a felső emeletekre. Ezeken a szinteken visszakapcsolták az áramot, a tűzzel érintett földszintet azonban kiszakaszolták. Az itt lakó hallgatók elhelyezéséről a kollégium gondoskodik. Igazgatóságunk doktorszolgálata, illetve a mentőszolgálat egy ember füstmérgezés gyanújával megvizsgált, de nem kellett kórházba szállítani. A tűz keletkezésének körülményeit igazgatóságunk hatósági eljárás keretében vizsgálja.Fotós: Dudás Tamás tű.zls. Videó: Czétényi Balázs tű.őrm

 

Kapcsolódó képek:

Kollégiumban keletkezett tűz a XI. kerületben (Videóval) Kollégiumban keletkezett tűz a XI. kerületben (Videóval) Kollégiumban keletkezett tűz a XI. kerületben (Videóval)
>>> További képek a galériában <<<