Hírek


Egy Mercedes Vitó tűzoltó gépjármű is segíti mostantól az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkáját
2018. október 01. 15:30
Az egyesület harmincnégy fővel szolgálja Ecser és térsége mentő tűzvédelmét

Egy Mercedes Vito típusú tűzoltó gépjárművet adományozott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Ecser település és a térség lakosainak mentő tűzvédelméért az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére. A gépjármű kulcsait Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át Méhész Pálnak, az egyesület elnökének. Az önkéntesek egyúttal egy úgynevezett magasnyomású tűzoltó berendezéssel is gazdagodtak. Ezen tűzoltó szakfelszereléseknek a biztosításával az egyesület bízik benne, hogy az ÖTE több káresethez tud vonulni és így intenzívebben tudja segíteni a hivatásos tűzoltók munkáját.

Az ünnepélyes átadáson elhangzott, az önkéntes egyesület 2014 novemberében alakult, amikor tizenkét önkéntes tette le az esküt. Az Ecser ÖTE 2015 decemberében kötött együttműködési megállapodást a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság XVII. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságával. Jelenleg harmincnégy aktív tagjuk van, tizennyolc önkéntes tűzoltó rendelkezik negyven órás alapfokú tűzoltó tanfolyammal vagy magasabb végzettséggel, tűzoltó technika kezelői jogosítvánnyal különböző kisgépekre pedig öt fő rendelkezik. Mindez lehetővé teszi, hogy az önkéntes tűzoltók káresetekhez vonuljanak a térségben. A káresetek mellett az ifjúság tűzvédelmi nevelésében is részt vállal az egyesület, 2017 szeptemberétől tűzoltó szakkör szervezésével folyamatosan részt vesznek a település fiataljainak oktatásában.

Fotós: Szabadi Bálint tű.zls. / FKI

 

Kapcsolódó képek:

Egy Mercedes Vitó tűzoltó gépjármű is segíti mostantól az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkáját Egy Mercedes Vitó tűzoltó gépjármű is segíti mostantól az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkáját Egy Mercedes Vitó tűzoltó gépjármű is segíti mostantól az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkáját
>>> További képek a galériában <<<