Hírek


XI. Nemzetközi, IV. Kárpát Haza és a II. Visegrádi Négyek Hagyományőrző Tűzoltóverseny
2018. október 03. 10:28
Ismét nagyszabású rendezvény házigazdája volt Budapest. A XIII. Kerületi Hagyományőrző Tűzoltó és Sport Egyesület idén is megrendezte a Hagyományőrző Tűzoltók versenyét Angyalföldön.

A nagyszabású XI. Nemzetközi, IV. Kárpát Haza és a II. Visegrádi Négyek Hagyományőrző Tűzoltóversenynek Budapest adott otthont, ahová idén is nagy számban érkeztek versenyzők, szeptember 30-án. Tizennégy hazai és tíz külföldi - Szlovákiából, Horvátország, Erdélyből, Bosznia-Hercegovinából és Szerbiából - csapat nevezett, kilenc különböző csoportban. A hagyományok őrzése, ápolása fontos a tűzoltók életében. Büszkék múltjukra, és azt szívesen megmutatják. Régen a tűzoltó szekerek elé lovakat fogtak be, azokkal húzták a szereket. A hagyományőrző kocsifecskendő verseny egy olyan rendhagyó verseny, ahol a résztvevők megmutathatják régi kocsi-fecskendőiket, ruházatukat és felszerelésüket az érdeklődőknek, és bemutathatják ezen felszerelések használatát. A feladatok végrehajtásához kreatív szellemre és igazi csapatjátékra volt szükség. A versenyen összesen huszonnégy csapat indult kilenc különböző csoportban. A népes számú közönség így ötvennégy futamot kísérhetett figyelemmel.

A rendezvény fővédnökségét Dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági felügyelője vállalta el.

A két napos verseny vasárnap délutáni záró ünnepségén adták át a díjakat, külön díjakat. Az ünnepségen részt vett a XIII. Kerület Önkormányzatának részéről Borszéki Gyula alpolgármester, Dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, Dr. Berki Imre tanácsos a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának igazgatója, Dr. Dobson Tibor a Magyar Tűzoltószövetség elnöke, Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Szabó Imre a Szifire Kft vezetője és Béresné Papp Szilvia a XIII. Kerületi Hagyományőrző Tűzoltó és Sport Egyesület elnöke.

A kategóriánként az első három helyezettek tárgyjutalomban részesültek, illetve négy különdíj átadására is sor került.

A szervezők minden csapat részére emléklapot és ajándékcsomagot biztosítottak.

Férfi kategória:

III. helyezett:  XIII. ÖTE

II. helyezett:   Imrehegy

I. helyezett:    Vése ÖTE

Ifjúsági kategória:

helyezett:   Tűzoltó Gyerekek

II. helyezett:   Bródy középiskola

I. helyezett:    Dobos C.

Női kategória:

II. helyezett:   XIII. ÖTE

I. helyezett:    Dobos C.

Nemzetközi Senior kategória:

III. helyezett: Karancs

II. helyezett:   Vése ÖTE

I. helyezett:    Kishegyes

Nemzetközi kategória férfi:

III. Kishegyes II. csapata      

II. Kishegyes I. csapata

I. Imrehegy csapata   

Nemzetközi kategória női:

III. Brestovac csapata            Horvátrszágból

II. Kishegyes csapata            Szerbiából

I. Gunaras ÖTE csapata         Szerbiából

Kárpát Haza férfi kategória:

III. Villám ÖTE

II. Kishegyes I.

I. Szilas ÖTE

Kárpát Haza női kategória:

III.  Kishegyes                       

II. Brestovac              

Gunaras     

Visegrádi Négyek kategória:

III. Vése

II.  IV. kerületi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság

I. Szilas ÖTE

Összesített eredmény alapján, legjobb csapat a Szilas Önkéntes Tűzoltó Egyesület lett Szlovákiából, akik a XIII. kerületi Polgármesteri Hivatal különdíját vehették át Borszéki Gyula alpolgármestertől.

A 61év átlag életkorú Karancs csapata kapta a legidősebb csapatnak járó különdíjat, míg a legfiatalabb csapatnak járó különdíjat a Tűzoltó Gyerekek csapata kapta, ahol az átlag életkor 8 év volt.

A rendezvény zárásaként Dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok méltatta azokat a tűzoltókat kik szabadidejüket nem sajnálva a hagyományok ápolásán fáradoznak, egyben megköszönte a szervezőknek a munkát, amit a verseny sikeres lebonyolítása érdekében tettek.


 

Kapcsolódó képek:

XI. Nemzetközi, IV. Kárpát Haza és a II. Visegrádi Négyek Hagyományőrző Tűzoltóverseny XI. Nemzetközi, IV. Kárpát Haza és a II. Visegrádi Négyek Hagyományőrző Tűzoltóverseny XI. Nemzetközi, IV. Kárpát Haza és a II. Visegrádi Négyek Hagyományőrző Tűzoltóverseny
>>> További képek a galériában <<<