Hírek


Hagyományos véradás a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján a fővárosban
2018. október 10. 16:06
Közel negyvenen jelentek meg véradáson, amit a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dologház utcai épületének Tímár termében tartottak október 10-én.

Sikeres volt a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a Magyar Vöröskereszttel együtt szervezett véradás a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságon 36-an jelentkeztek véradásra, végül 35 egység vért vettek le a megjelentektől. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tímár termében már reggel hét órakor elkezdődtek az előkészületek, az utolsó véradó délután kettőkor hagyta el az épületet.

A katasztrófavédelem a Magyar Vöröskereszttel közösen a katasztrófák áldozatairól való megemlékezésnek e sajátos formáját választotta idén is – a megyei és fővárosi igazgatóságain várta mindazokat, akik szintén szerettek volna hozzájárulni a megemlékezéshez és persze szívesen tettek az ország vérkészleteinek feltöltéséért.

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapját az ENSZ 1987-ben azért hozta létre, hogy az emberek minden évben megemlékezzenek a természeti katasztrófákról, azok áldozatairól. Emellett cél volt az is, hogy mindezzel felhívják a figyelmet a katasztrófák okaira, arra, hogy a legtöbb katasztrófa emberi behatás közvetett vagy közvetlen következménye, nagy részük elkerülhető, de legalábbis előre jelezhető. Magyarországon a világnapot 1999 óta tartják számon.

 

Fotós: Czétényi Balázs tű. őrm. / FKI

 

Kapcsolódó képek:

Hagyományos véradás a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján a fővárosban Hagyományos véradás a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján a fővárosban Hagyományos véradás a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján a fővárosban
>>> További képek a galériában <<<