Hírek


Tisztelet a hősöknek
2018. november 05. 09:01
Október utolsó napján a hősi halottak emléke előtt tisztelgett a katasztrófavédelem. Mindenszentek és Halottak napja alkalmából szerdán mécsesek és hófehér virágok lepték el a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épülete előtt lévő emlékhelyet és a Fiumei úti temetőben nyugvó bajtársak sírhelyeit.

Zenével, versrészlettel, mécsesekkel és virágokkal emlékezett meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetése azokról a hősökről, akik szembe mertek nézni a mások által legyőzhetetlennek tűnő kihívásokkal. Ahogy elhangzott, tiszteletet érdemelnek azok, akik önként vállalták a veszélyt mások megmentéséért, e tisztelet jegyében sorakoztak föl a főigazgatóság épülete előtt a megemlékezők, és ezzel a tisztelettel adóztak a szervezet vezetői délután a Fiumei Úti Nemzeti Sírkertben nyugvó hősök előtt is.
 
A hősi halottak emlékművénél a főigazgatóság nevében koszorút helyezett el dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, főigazgató, Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok általános főigazgató-helyettes, dr. Mógor Judit tű. dandártábornok, hatósági főigazgató-helyettes és Bartók Péter tű. ezredes, gazdasági főigazgató-helyettes.
 
Ezután a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság XIV. kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokságának tűzoltói, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének hallgatói helyezték el a kegyelet koszorúját.
 
A megemlékezés az Il Silencio hangjaival zárult a székház előtt, majd délután a Fiumei úti temetőbe látogattak el a vezetők.

Fotós: Jóri András – BM OKF