Hírek


Sajtótájékoztatóval indult Budapesten a „Társasházak napja”
2018. november 06. 12:32
Idén másodszor szervezi meg a katasztrófavédelem a társasházak tűzvédelmével összefüggő tájékoztatási kampányát, amelynek célkitűzése, hogy a lakóközösségek számára széleskörű tájékoztatást adjon a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

A sajtótájékoztatót Kisdi Máté tűzoltó főhadnagy, igazgatóságunk szóvivője nyitotta meg, majd Kolozsi Péter tűzoltó főhadnagy, igazgatóságunk szóvivő-helyettese ismertette a rendezvénysorozat programját. A felmerülő szakmai kérdéseket Kadlót András tűzoltó őrnagy, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályának munkatársa és Ilyés Viktor tűzoltó főhadnagy, a Közép-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályának munkatársa válaszolta meg.

A tűzvédelmi házirend készítésével kapcsolatos tudnivalókról, a biztonsági rács létesítéséről, a tárolási szabályokról, a felvonulási terület biztosításáról, valamint a homlokzati szigetelés kialakításáról, továbbá a nyílt láng használatáról is lehetőség lesz konzultálni ezekben a napokban minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára. A katasztrófavédelem szakemberei három napon keresztül, november 6. és 8. között minden nap 10 és 16 óra között Budapest valamennyi katasztrófavédelmi kirendeltségén várják az érdeklődőket.
 
Mivel a társasházak megfelelő tűzvédelme a lakók közös érdeke, és egyúttal a társasház kezelőjének felelőssége is, ne várja meg, amíg a tűzoltók mennek ellenőrizni, vegyen részt a három nyílt napunk valamelyikén és tegye fel kérdését!

Kirendeltésgeink listáját IDE kattintva lehet elérni.

Fotós: Kisdi Máté fhdgy/FKI

 

Kapcsolódó képek:

Sajtótájékoztatóval indult Budapesten a Sajtótájékoztatóval indult Budapesten a Sajtótájékoztatóval indult Budapesten a
>>> További képek a galériában <<<