Hírek


Országos bajnok lett igazgatóságunk a fekvenyomó bajnokságon
2018. november 09. 09:06
Székesfehérvár adott otthont november 8-án a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságának. Az erős emberek versenyén idén rekordot döntött a résztvevők száma, több mint százharmincan indultak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezvénye egyben az éves pontszerző versenysorozat záróeseménye volt. Igazgatóságunk csapata a dobogó legfelső fokára állhatott.

Az Alba Regia Sportcsarnokban Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a fővárosi és a megyei igazgatóságok, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Gazdasági Ellátó Központ csapatát. Az ezredes kiemelte, hogy Fejér megye büszkén vállalta az idei bajnokság megszervezését, és a résztvevőknek jó hangulatú, rekordokban gazdag versenyzést kívánt.
 
A bajnokságot női és férfi kategóriában, több kor- és súlycsoportban rendezték meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga szabályzata szerint. Ennek alapján a versenyző a vezető bíró indítása után engedte le a mellkasára a rudat, majd annak mozdulatlanságát egy újabb vezényszóval jelezték. A súlyokkal megrakott rudat ezután a karok kiegyenesítésével kellett kinyomni, és ugyancsak mozdulatlanul tartani a záró vezényszóig. A feladat végrehajtását, vagyis a résztvevők által választott súly szabályos emelését három bíró értékelte.
 
A díjakat dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője és Magosi Lajos tűzoltó ezredes adta át. 

A csapatok közül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság által delegált csapat állhatott a dobogó legfelső fokára.

Csapattagok: Botos Lászlóné tűzoltó főhadnagy, Györkéné Kálmán Éva tűzoltó őrnagy, Tímár Zita tűzoltó százados, Gubányi Zsófia, dr. Blahó Tamás tűzoltó alezredes, Kovács Richárd őrmester, Pollák Imre tűzoltó főhadnagy, Buda Richárd Zsolt tűzoltó őrmester, Szabó Lajos tűzoltó őrnagy, Farkas Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester, dr. Rubint Csaba tűzoltó őrnagy.

Kollégáink egyéni helyezései:

1. helyezett: Botos Lászlóné tű. fhdgy., XXI. Kerületi HTP

1. helyezett: Tímár Zita tű. szds., VIII. Kerületi HTP

1. helyezett: Szabó Lajos c. tű. őrgy., FKI Főfelügyelőség

1. helyezett: Buda Richárd Zsolt tű. őrm., IX. Kerületi HTP
 

2. helyezett: Gubányi Zsófia, FKI Hatósági Osztály

2. helyezett: dr. Blahó Tamás tű. alez., FKI Hatósági Osztály                          

2. helyezett: Pollák Imre tű. fhdgy., XIV. Kerületi HTP

2. helyezett: Kovács Richárd tű. őrm., FKI Hatósági Osztály                             
 

3. helyezett: Farkas Zsolt c. tű. ftőrm., VIII. Kerületi HTP
 

4. helyezett: Györkéné Kálmán Éva c. tű. őrgy., Dél-Budai KVK

Gratulálunk kollégáinknak!


 

Kapcsolódó képek:

Országos bajnok lett igazgatóságunk a fekvenyomó bajnokságon Országos bajnok lett igazgatóságunk a fekvenyomó bajnokságon Országos bajnok lett igazgatóságunk a fekvenyomó bajnokságon
>>> További képek a galériában <<<