Hírek


Tűzoltómikulás örvendeztette meg a beteg gyerekeket
2018. december 06. 14:41
December 6-án, Szent Miklós napján meglátogatta a Mikulás a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika beteg gyermekeit. A Mikulás idén is tűzoltóautóval érkezett.

A klinika kórtermeiben közel száz kisgyermek és hangos énekszó várta a Mikulást, és tűzoltó segítőjét Bajusz Péter tűzoltó főhadnagyot. A „Télapó itt van” és a „Hull a pelyhes” kezdetű gyermekdalok eléneklése után a piros ruhás öregúr ajándékcsomagot osztogatott a gyermekeknek. Eközben Tomi bohóc – vagyis Kolozsvári Tamás tűzoltó főtörzsőrmester – bohócruhában lufiállatokat és -figurákat készített a kis lurkóknak.

A katasztrófavédelem képviselői idén sem érkeztek üres kézzel, hiszen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselői ajándékokat nyújtottak át a klinika vezetőségének, amelyek a legkisebbek gyógyulását fogja segíteni.

A Tűzoltómikulás ezt követően – mielőtt még visszatért volna szolgálati helyére – tett egy kis kitérőt, és bemászott a fővárosi katasztrófavédelem épületével szemben lévő Országos Baleseti Sebészet Gyermekosztályának negyedik emeleti folyosójára, az erkélyen keresztül. A Tűzoltómikulást egy tűzoltó létra emelte föl a magasba.  A jóságos öregurat és segítőit itt is hangos énekszó fogadta, az itt gyógyuló gyerkőcök is csokit és ajándékokat kaptak tőle. 

Fotós: Dudás Tamás tű.zls.

 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltómikulás örvendeztette meg a beteg gyerekeket Tűzoltómikulás örvendeztette meg a beteg gyerekeket Tűzoltómikulás örvendeztette meg a beteg gyerekeket
>>> További képek a galériában <<<