Hírek


Szombaton megnyílnak Budapest tűzoltó szertárkapui
2019. május 20. 13:04
2019. május 25-én gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltóságok szertárkapui, 10:00-16:00- ig várjuk az érdeklődőket a főváros valamennyi hivatásos tűzoltólaktanyájában.

Idén igazgatóságunk tizennyolc tűzoltó laktanyájába eddig már több mint hétezer óvodás- és iskolás látogatott el és tanulta meg, hogy milyen telefonszámon tudja hívni a tűzoltókat, vagy éppen miért nem szabad vízzel eloltani a serpenyőben égő olajat. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy már a legkisebbek részére is átadjunk olyan ismereteket, amelyek életet, életeket menthetnek.

Május 25-én gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltóságok szertárkapui, 10:00-16:00- ig várjuk az érdeklődőket a főváros valamennyi hivatásos tűzoltólaktanyájában. Célunk, hogy bemutassuk a gyerekeknek és szüleiknek a tűzoltók mindennapi tevékenységét, életét.

Az autók szerelmeseinek is érdemes kilátogatni ezen a napon a tűzoltólaktanyákba, hiszen felülhetnek és fotót is készíthetnek a többtonnás (többek között emelőkosaras- és tűzoltódaru) gépjárművekről.

A „Nyitott szertárkapuk 2019” rendezvény sajtónyilvános megnyitója a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon lesz május 25-én 10 óra 30 perckor, ahová a sajtó képviselőit is várja az igazgatóság. A megnyitót követően tűzoltókutyás bemutatóra kerül sor.

A sajtónyilvános megnyitó helyszíne: 1113 Budapest, Tas vezér u. 9.

A sajtónyilvános megnyitó ideje: 2019. május 25. 10:30 perc

Fotós: Kolozsi Péter tűzoltó főhadnagy / FKI