Hírek


A Közép Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület a mentőkkel közösen biztosítja az EFOTT fesztivált
2019. július 10. 13:27
Feladatuk kettős – egyrészt az egészségügyi biztosítást végzik a mentőszolgálattal közösen, másrészt pedig a területen végrehajtják a műszaki mentési feladatokat, például rendkívüli időjárási körülmények esetén.

A Közép Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület a mentőkkel közösen biztosítja az EFOTT fesztivált. Feladatuk kettős – egyrészt az egészségügyi biztosítást végzik a mentőszolgálattal közösen, másrészt pedig a területen végrehajtják a műszaki mentési feladatokat, például rendkívüli időjárási körülmények esetén.

Az ÖPVE 2004-ben alakult. Napjainkban mintegy 120 fős létszámmal működik, többek között műszaki mentési, árvízvédelmi, egészségügyi biztosítási, városi kutató-mentő és viharkár-elhárítási feladatokra is bevethető. Számos katasztrófa helyszínén bizonyítottak már, a teljesség igénye nélkül ott voltak a 2010-es vörösiszap-katasztrófánál, a 2013-as márciusi hóhelyzetnél és a nyári rekordárvíznél, a 2014-es téli jegesedésnél, a 2015-ös budapesti rekordviharnál, illetve a nemrég bekövetkezett szabolcsi viharnál is. Az ÖPVE a Budapest Mentőszervezet tagszervezeteként működik.


 

Kapcsolódó képek:

A Közép Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület a mentőkkel közösen biztosítja az EFOTT fesztivált A Közép Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület a mentőkkel közösen biztosítja az EFOTT fesztivált A Közép Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület a mentőkkel közösen biztosítja az EFOTT fesztivált
>>> További képek a galériában <<<