Hírek


Tetőtűz a IX. kerületben, a Soroksári út és az Ipar utca kereszteződésében álló hétemeletes épületben (videóval)
2019. augusztus 19. 21:57
A tűz oltásában hetvenöt tűzoltó huszonhárom gépjárművel vett részt.

Nem sokkal déli 12 óra előtt riasztották a fővárosi tűzoltókat Budapest IX. kerületébe a Soroksári út és az Ipar utca kereszteződésében álló hétemeletes épülethez, mert annak tetőszerkezete kigyulladt. Az épület mintegy 2400 négyzetméteres tetőszerkezetét érintették a lángok. A tűzoltók kiérkezésekor a lángok már több helyen kitörtek a cserépfedés alól. A tűzoltás-vezető a legmagasabb, ötös kiemelt riasztási fokozatot rendelte el, mivel a tüzet csak kívülről, a cserép megbontásával lehetett oltani. A tűz a tető héjazatában keletkezett. A tetőtéri lakások fölött lévő betonszerkezetre épült föl a cserepeket tartó faszerkezetet, és ez a faszerkezet gyulladt ki a beton és a cserép között.

A lángok elfojtásában hetvenöt tűzoltó vett részt. Munkájukat huszonhárom tűzoltó gépjármű, köztük öt magasból mentő szer, azaz létrás tűzoltó gépjármű segítette. A megfeszített tűzoltói munka két óra múlva meghozta eredményét, 14 órára sikerült a tűz továbbterjedését megakadályozni. Az oltás idejére ki kellett üríteni az épület hat lépcsőházának lakásait, illetve áramtalanítani kellett a társasházat

A Soroksári út forgalmát veszélyeztette a lehulló több száz tetőcserép, így a társhatóságok lezárták a Soroksári utat. A lehulló cserepek több, az épület körül parkoló autót megrongáltak, ezért a tűz oltásának abban a szakaszában, amikor erre biztonságosan lehetőség nyílt, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szállító járművével a tűzoltók áthelyezték az autókat, hogy megóvják azokat a további károsodástól.

A fővárosi tűzoltók a lánggal égést fél hatra szüntették meg, s ezután kezdődhettek el az úgynevezett utómunkálatok, amelyek még a késő esti órákban is tartottak. Ennek keretében a tűzoltók az összes izzó-parázsló részt feltárják és eloltják. Az épület hatodik és hetedik emeletét a társhatóságok biztonsági okokból augusztus 20 reggeléig lezárva tartják, ahogy a Soroksári út forgalmát is korlátozzák, hangsúlyozottan biztonsági okokból. A két felső szintről a lakók csak hatósági felügyelettel hozhatják le személyes tárgyaikat. A tervek szerint az első öt szintre a lakók az esti órákban visszatérhetnek. A tűz keletkezésének körülményeit igazgatóságunk hatósági eljárás keretében vizsgálja.Fotós: Winter László tű.zls. / FKI

 

Kapcsolódó képek:

Tetőtűz a IX. kerületben, a Soroksári út és az Ipar utca kereszteződésében álló hétemeletes épületben (videóval) Tetőtűz a IX. kerületben, a Soroksári út és az Ipar utca kereszteződésében álló hétemeletes épületben (videóval) Tetőtűz a IX. kerületben, a Soroksári út és az Ipar utca kereszteződésében álló hétemeletes épületben (videóval)
>>> További képek a galériában <<<