Hírek


Végső búcsú Filó Zoltán János tűzoltó törzszászlóstól
2019. november 07. 12:06
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya november 6-án, a Fiumei úti sírkert szóró parcellájában vett végső búcsút Filó Zoltán János tűzoltó törzszászlóstól.

A búcsút tűzoltói tiszteletadás kísérte. Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató helyettese Filó Zoltán János tűzoltó törzszászlós családjának adta át a tűzoltó sisakját. A búcsúztatót Tordai László tűzoltó alezredes, a XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka mondta:

Tisztelt gyászoló család, végtisztességre összegyűlt rokonok, ismerősök, barátok!

Tudom és vallom, hogy a temető a csend, a béke és a meghitt emlékezés otthona. És mégis mi, az e világban élő emberek - igaz nem önszántunkból – időről időre megzavarjuk e csendet. Vannak, akik imádkoznak, mások csak lehajtott fejjel emlékeznek. Egy a közös bennünk, valamennyien gyászolni jöttünk.

Szívünkben a gyász fájdalmával a végső tiszteletadás szomorú kötelességét teljesítve, megrendülten veszünk végső búcsút munkatársunktól és barátunktól Filó Zoltán tűzoltó törzszászlóstól.

A halál után a bánat és szomorúság szorítja össze a gyászolók szívét, mert a halállal elszakadtak azok a szálak, amelyek az embereket életük során összekötik. Mindig nehéz és fájdalmas egy kolléga ravatala előtt állni, mert ilyenkor mindannyiunk emlékezetében megjelennek a hozzá fűződő emlékek sokasága, az együtt végzett munka, valamint a munka utáni baráti találkozások élményei.

Filó Zoltán János tűzoltó törzszászlós 1998. február 01-jei hatállyal került felvételre a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság XXI. kerületi Parancsnokság állományába beosztott tűzoltóként. A tűzoltó-képző elvégzése után 2003. évben kinevezték szerparancsnoknak, majd 2006. évben különlegesszer-kezelőnek. 2007. december 16-ai hatállyal kérelmére az Erzsébeti Tűzőrség állományába került áthelyezésre, ahol három évvel később kinevezték szerparancsnoknak. Egészségi állapotának romlása miatt kérelmére, 2012. október 15-el a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományába került kinevezésre beosztott tűzoltói beosztásba, ahol ügyeletes feladatot látott el, majd ezt követően a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2015. május 26-tól látott el szolgálatot.

A tűzoltói munka volt az élete, melyet a legjobb tudása szerint mindig becsülettel látott el. Mind szerparancsnokként és különlegesszer-kezelőként, mind beosztott tűzoltóként a káresetek felszámolása során kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Természetes, szívből jövő közvetlensége, segítőkészsége, mindig derűs, vidám életszemlélete miatt kollégái őszintén kedvelték. Példamutató munkájával, szorgalmával, segítőkész hozzáállásával, sokak tiszteletét, barátságát vívta ki. Szolgálati ideje alatt a közösségért dolgozott, több éves pályafutása alatt tudását és szakmai hozzáértését mindig megosztotta a belépő fiatalokkal. Munkája alapján számos alkalommal részesült fővárosi parancsnoki és kerületi parancsnoki elismerésekben, munkáját, közösségformáló tevékenységét elöljárói elismerték, számítottak rá.

Tisztelt Gyászolók!

Filó Zoltán János tűzoltó törzszászlós életútja immár véget ért. Végleg visszavonhatatlanul eltávozott körünkből. De nem ment el üres kézzel. Örökségül hagyta ránk mindazt ami szép, jó és nemes volt benne, a példát, hogyan kell emberi módon élni és dolgozni, a köz-, a társadalom javára cselekedni. Örökségül hagyta ránk a tűzoltó testület iránti hivatásszeretet. S mi tűzoltók, munkatársak, barátok és ismerősök, akik átvettük és átvesszük tőle a halhatatlan részt, az örökséget, emlékezni fogunk rá.

Kedves Zoltán búcsúzom tőled a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság személyi és nyugdíjas állománya nevében.

Nyugodj Békében!

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Végső búcsú Filó Zoltán János tűzoltó törzszászlóstól Végső búcsú Filó Zoltán János tűzoltó törzszászlóstól Végső búcsú Filó Zoltán János tűzoltó törzszászlóstól
>>> További képek a galériában <<<