Sport


2015

Lépcsőfutó Országos Bajnokság

Október harmadikán, szombaton ismét megrendezik a Lépcsőfutó Országos Bajnokságot. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Tűzoltószövetség és a Budapesti Tűzoltószövetség közös rendezésében lebonyolítandó megmérettetés nevezési díjából befolyó összeg egy részét jótékony célra ajánlották fel, a pénzt az A Kis Túlélő Alapítványhoz juttatják el.

Lépcsőfutó versenyt először 2000-ben rendezett a tűzoltók számára az akkori Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság, a viadal országos szintűvé 2006-ban vált. A 2015-ös bajnokságot a hagyományos fővárosi helyszínen, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri épületében rendezik. Itt kell a résztvevőknek teljes felszerelésben – bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális védőkesztyűben, hátukon acélpalackos légzőkészülékkel – felfutniuk a huszonharmadik emeletre. Egyéniben vagy párban indulhatnak a versenyzők, utóbbiak legfeljebb egy lépcsőfordulónyit távolodhatnak el egymástól, különben kizárják őket a versenyből. A hölgyek és az urak természetesen külön kategóriában versenyeznek, mint ahogyan éveik száma szerint is korcsoportokba rendezik az indulókat. A dobogós versenyzők és párosok érmet és kupát kapnak.

2015. évi Lépcsőfutó Országos Bajnokság hivatalos rajtsorrendje   2015. október 03., SOTE

 

2012


Közig Kupán focizott az FKI csapata

A PromoSport Kft. által elsőként megrendezett meghívásos Közig Kupán a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság válogatottja képviselte a hivatásos katasztrófavédelem állományát. A rendezvényt a Vasas, Fáy utcai sportközpontjában bonyolították le.

A harminchat induló csapatból hat csoportot sorsolva kilenc órakor kezdődött meg a futballtorna, amelynek mind az öt mérkőzését kapott gól nélkül, maximális pontszámmal, csoportelsőként teljesítette a csapat. A továbbjutókból négy háromcsapatos csoportot sorsoltak, melyből az első mérkőzést a későbbi kupagyőztes Nemzeti Fejlesztési Ügynökség csapata ellen az FKI csapata elveszítette, ezért nem volt lehetősége a végső győzelemért harcolni, a helyosztót követően a hatodik helyezést szerezte meg. Az FKI csapatából Soós Tibor tűzoltó törzsőrmester, a XVII. Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományának tagja gólkirályi különdíjazásban részesült a bajnokságban szerzett tíz hálóba rúgott labdája miatt.

Az FKI válogatott lelkes játékával képviselte a hivatásos katasztrófavédelem állományát, a csapat tagjai a később is szívesen vállalják a hasonló rendezvényeken való részvételt.

Küzdősport verseny a Sima Csarnokban

Szeptember 29-én került megrendezésre a Belügyminisztérium 2012. évi Karate és Küzdősport versenye az ORFK RSZKK megbízásából a Terrorelhárítási Központ szervezésében Budapesten, amelyen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság is részt vett.

A sportrendezvényre 64 csapat 231 indulója nevezett, karate, földharc és full contact versenyszámokban. A bajnokságot a budapesti SYMA csarnokban rendezték egy nagyszabású küzdősport gála részeként.

A versenyen az alábbi eredmények születtek az FKI állmányából:

Ferencz József  tű. őrm.                                            VIII. helyezett, full contact

Pap Sándor tű. zls.                                                    VIII. helyezett, földharc

Cirjenics Miklós tű. őrm.                                           III. helyezett, földharc

Gratulálunk az eredményekhez!

Országos Fekvenyomó Bajnokság

2012. szeptember 13-án rendezték meg az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2012. évi Országos Fekvenyomó Bajnokságát az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében Kecskeméten. Az FKI-t hét tűzoltó képviselte.

A versenyre 18 megyei katasztrófavédelmi igazgatóságról 71 induló nevezett. A versenyzők tíz versenyszámban női és férfi kategóriában mérték össze erejüket.

 Az FKI versenyzői a következő eredményeket érték el:

NŐK:

Kesztler Szilvia ka.                                   III. helyezett      

Sári Hajnalka tű. hdgy.                             IV. helyezett      

FÉRFIAK:

67, 5 kg    Farkas Zsolt tű. tőrm.               III. helyezett

75 kg        Szabó Lajos tű. szds.               II. helyezett

82,5 kg     Rizsák Károly tű. tőrm.            VI. helyezett

100 kg      Bauer Márton tű. fhdgy.          VI. helyezett

+110 kg    Péter Attila tű. tőrm.                III. helyezett

Az összetett csapatversenyben a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata a IV. helyezést szerezte meg.