Tűzgyújtási tilalom van érvényben Budapesten!

2020. április 12. 15:24

A tűzgyújtás még a kijelölt tűzrakóhelyeken is tilos! A kerti grillezés engedélyezett, de minden esetben készítsenek be olyan eszközt, amivel el is tudják oltani a lángokat, ha kell!

Április 10-étől tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe az egész ország területére, így Budapesten is. A főváros egész területén tilos a kerti hulladék és az avar égetése, ezért a cselekményért bírság jár. Az égetés helyett a komposztálás javasolt. 

A kerti grillezés, szalonnasütés engedélyezett, de minden esetben gondoskodni kell a tűz időben történő eloltásáról. Minden háztartásba erősen javasoljuk a tűzoltókészüléket, mert akár több milliós kártól óvhat meg, ha szakszerűen tudjuk alkalmazni.

Az, aki a szabályokat nem tartja be, az okozott kár megtérítésén felül tűzvédelmi bírsággal is sújtható. Ha egy szabálytalan égetés miatt keletkezett tüzet a tűzoltóknak kell eloltaniuk, a bírság mértéke 10 ezer forinttól egészen 3 millió forintig terjedhet!

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu  vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap