Hírek aloldal fejlécképe

Hírek

Autótűz a VIII. kerületben 2024. július 13.

Minden gépjárműben javasoljuk elhelyezni a tűzoltó készüléket!

A szén-monoxid-érzékelő életet ment! 2024. július 13.

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a tűzoltókat péntek este Budapest tizenkettedik kerületében egy Kék Golyó utcai lakásba.

Frontális karambol történt a XVIII. kerületben 2024. július 13.

A tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki.

Tizenhárom újonc tűzoltó kezdi meg szolgálatát a fővárosban 2024. július 12.

Százkilenc hallgató tette le a tiszthelyettesi esküt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székháza előtt július 11-én.

Meghosszabbította a hőségriasztást az országos tisztifőorvos 2024. július 12.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján a 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 18. (csütörtök) 24 óráig meghosszabbítja az ország egész területére vonatkozóan. Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.

Halálos lakástűz Dunakeszin 2024. július 11.

Csütörtök kora délután kigyulladt egy panellakás Dunakeszin, a Barátság útján. A tűzhöz hat járművel vonultak a budapesti tűzoltók, a tízemeletes társasház egyik negyedik emeleti erkélye, és az erkélyre nyíló huszonöt négyzetméteres nappali égett teljes terjedelmében. A tűz átterjedt az ötödik és a hatodik emeleti erkély egy részére is.

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek 2024. július 11.

Száznyolcvanhét önkéntes mentőszervezet jut 2024-ben központi forrásból pályázati támogatáshoz.

Oszlopnak ütközött egy személyautó 2024. július 11.

A baleset a XX. kerületben történt.

A hőség miatt a földről gyérítik a szúnyogokat 2024. július 09.

Tizenkét vármegye háromszáznegyvenöt településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés. Az extrém szúnyogártalommal érintett területeken az országos tisztifőorvos ugyan átmenetileg engedélyezte a repülőről történő kémiai szúnyoggyérítést, azonban a hőség miatt a héten erre nem lesz lehetőség. A nagy melegben a szúnyogok aktivitása a napnyugta utáni időszakra tolódik, amikor a repülésbiztonsági szabályok miatt már nem lehet légi gyérítést végezni. Amennyiben a szúnyogártalom továbbra is indokolja, az elmaradt légi kezeléseket a hőség után pótolják.

Idén a fővárosban 343 lakástűzhöz kellett vonulniuk a tűzoltóknak. 2024. július 09.

2024. első félévében a fővárosban 343 lakástűz keletkezett, közel tíz százalékkal kevesebb, mint az elmúlt év hasonló időszakában.

Szén-monoxid-mérgezés a VII. kerületben 2024. július 09.

A szén-monoxid-érzékelő életet ment!

Fesztiválozz okosan! 2024. július 08.

A fesztiválokkal, nagyobb szabású szabadtéri rendezvényekkel kapcsolatos fontos előírások is kiderülnek a katasztrófavédelem legfrissebb, júliusi tesztjéből.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap