Elismerések és jutalmak a központi évértékelő ünnepségen

2020. február 03. 08:06

Több fővárosi kollégánk vehetett át elismerést.

Éves értékelő állománygyűlést tartottak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon január 28-án. A Belügyminisztérium miniszterhelyettese egyebek mellett arról beszélt, hogy a katasztrófavédelem magas szinten, egységes vezetés mellett végzi szolgálatát, tevékenységére a gyors reagálás jellemző.

Az állománygyűlésen a katasztrófavédelem országos, területi és helyi vezetői mellett megjelentek a társ- és rendvédelmi szervek, szakmai szövetségek, együttműködő szervezetek képviselői. A belügyminiszter képviseletében dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes vett részt a rendezvényen. 

 

Az Év Katasztrófavédelmi Őrse címet a Békásmegyeri Katasztrófavédelmi Őrs kapta, az elismerést Nagy Tamás György tűzoltó őrnagy, őrsparancsnok és dr. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, igazgató vette át.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató az Év Tisztje címet Polgári védelmi kategóriában Tóth József tűzoltó ezredesnek, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi felügyelőjének, Funkcionális kategóriában pedig Kóródi József László tűzoltó alezredesnek, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság műszaki osztálya vezetőjének adományozta.

Góra Zoltán az Év Zászlósa, Tiszthelyettese címet adományozta Funkcionális kategóriában Steiner János Norbert tűzoltó törzszászlósnak, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság informatikai osztály referensének.

Az elismerések átadását követően a miniszterhelyettes a tárca szemszögéből értékelte a katasztrófavédelem tavalyi teljesítményét. Kontrát Károly parlamenti államtitkár úgy fogalmazott, köszönet jár a szervezet valamennyi munkatársának az elmúlt évi szolgálatért, mert tevékenységükkel hozzájárultak Magyarország biztonságához. „Magas szintű szolgálatteljesítés, egységes vezetés, gyors reagálás, ez jellemzi ma a katasztrófavédelem személyi állományának a tevékenységét, és jellemezte 2019-ben is.” – jelentette ki a miniszterhelyettes. Kontrát Károly felidézte mindazon lépéseket, amelyekkel a központi vezetés az elmúlt időszakban elismerését fejezte ki a fegyveres testületek állománya felé. Hozzátette, bízik abban, hogy a katasztrófavédelem állománya 2020-ban éppúgy helytáll a napi feladatok végrehajtása során, illetve a váratlanul érkező, gyakran ismeretlen, új kihívásokra is megfelelő válaszokat tud adni, ahogy tette azt az elmúlt esztendőben is. Végezetül kijelentette, a Belügyminisztérium vezetése kiemelt figyelmet fordít a katasztrófavédelem munkájára, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a feltételek rendelkezésre álljanak. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap