Tartalomjegyzék

Folyamatosan dolgoznak a fővárosi tűzoltók a vihar miatt

2020. február 11.

Folyamatosan érkeznek a bejelentések igazgatóságunk műveletirányítási ügyeletére a viharkárok miatt. Az erős szél főváros-szerte fákat dönt ki és épületeket rongál meg. 14:00-ig több mint 70 helyszínre vonultak kollégáink Budapesten. Kérjük, hogy csak a valós káresetek miatt tegyenek bejelentést! Ha csak egy pár centis fadarab került az úttestre, amiatt ne riasszák a tűzoltókat - hogy olyan helyszínre tudjanak vonulni, ahol ténylegesen segíteni kell.

A heves szél miatt az ajtókat, ablakokat indokolt gondosan bezárni, a redőnyöket pedig felhúzni, vagy teljesen leengedni. A kitört ablakok, lehulló üvegszilánkok súlyos sérüléseket okozhatnak, kárt tehetnek. Az ablakpárkányra kihelyezett tárgyakat, virágládákat rögzíteni kell, illetve javasolt átmenetileg eltávolítani.

Ne parkoljunk gépjárművünkkel nagy, idős fák alá, ahol faág letörésére lehet számítani!

Gyalogosként közlekedve is számítsunk a szél által a magasból lesodort, leeső tárgyakra, kisebb-nagyobb faágakra, kerüljük azokat a helyszíneket, ahol ilyen veszélyekkel kell számolni.

Készüljünk fel átmeneti áramszünetre, helyezzük készenlétbe elemlámpáinkat!

Ha nem muszály, kisgyermekkel ne menjünk a szabadba a viharos széllökések alatt! Figyeljünk házikedvencként tartott háziállatainkra is, mert viselkedésük kiszámíthatatlanná válhat!