Támogatást kapott igazgatóságunk Mentőkutyás Szolgálata

2020. február 18. 14:24

Kétmillió forintos támogatással segíti a Baptista Szeretetszolgálat a kutyás szolgálatot.

Kétmillió forintos támogatást ajánlott fel a Baptista Szeretetszolgálat a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kutyás Szolgálatának, hogy ezzel segítse annak működését. Az átadáson Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója, Horváth Sándor, a segélyszervezet Tisztelet a Hősöknek elnevezésű programjának vezetője, valamint Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója képviselte az általuk irányított szervezeteket.

Gál Dávid köszöntőjében úgy fogalmazott, a beszerzett eszközök láttán arra gondol, hogy nagy öröm látni a támogatás gyümölcsét. Elmondta, teljes természetességgel dolgozik együtt a szervezet a katasztrófavédelemmel és amikor lehetőségük adódik, örömmel támogatják is azt.

Dr. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok megköszönte a támogatást és kiemelte, példa nélküli ez a fajta együttműködés, hiszen karitatív szervezetek tevékenységében nem megszokott, hogy hivatásos szervezetet támogatnak.

Leczki Sarolta tűzoltó főtörzszászlós, a kutyás szolgálat vezetője bemutatta a támogatásból beszerzett eszközöket. Elmondta, a támogatás egyik felét kiképzési célra fordították, a másik felét pedig a káreseti tevékenység támogatására.”


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap