Ha baj van, segítünk – véradással is

2020. október 14. 14:43

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából szervezett véradást a Magyar Vöröskereszt és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság október 9-én. Több, mint negyvenen gondolták úgy, hogy véradásukkal járulnak hozzá a bajban lévő emberek segítéséhez.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságon 45-en jelentkeztek véradásra, végül 39 egység vért vettek le a kollégáktól, akik közül először adott vért Szemákné Pápai Olga, Bohácsi Bettina tű. hadnagy, Bolvári Judit tű. zászlós, Gál Anett, Csánki Alexandra tű. hadnagy és Kolozsi Péter tű. főhadnagy.

Lőrincz Emese tű. alezredes kolléganőnk, a Humán Szolgálat munkatársa 30. véradását, illetve Ács-Balázs Ildikó tű. főhadnagy kolléganőnk, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség gazdasági főelőadója 32. véradását ünnepelte. Ezúton is gratulálunk nekik! 

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapját az ENSZ 1987-ben azért hozta létre, hogy az emberek minden évben megemlékezzenek a természeti katasztrófákról és azok áldozatairól. Emellett cél volt az is, hogy mindezzel felhívják a figyelmet a katasztrófákat előidéző okokra, amelyek közül a legtöbb emberi behatás közvetett vagy közvetlen következménye. Hazánkban a világnapot 1999-óta tartják számon. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap