Füst- és szén-monoxid-érzékelő került tíz család otthonába a IV. kerületben is.

2021. január 25. 16:03

Füstérzékelőket és szén-monoxid-érzékelőket juttatott el valamennyi katasztrófavédelmi igazgatósághoz az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A BM-OKF Országos Tűzmegelőzési Bizottsága jóvoltából a fővárosban kettőszázötven darab érzékelőt vehetnek át a családok. A katasztrófavédelem célja az, hogy erősítse az emberekben annak fontosságát, hogy aktívan részt vegyenek saját biztonságuk megteremtésében.

Béres Ferenc, a IV. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka és Czigler László alpolgármester tíz család számára adott át füst- és szén-monoxid-érzékelő berendezéseket a IV. kerületi parancsnokságon. Az érzékelőket a területi tűzmegelőzési bizottságokon, valamint az önkormányzat szociális és családsegítő szolgálatain keresztül kapják meg az érintettek. Az érzékelők elosztásánál a szociális helyzetet, a veszélyeztetettséget és a családtagok számát vették figyelembe a szakemberek. 

A kampány legfontosabb célkitűzése a tűzmegelőzés, valamint a szén-monoxid-mérgezések megelőzése. Ennek érdekében nemcsak figyelemfelhívó kampányokat, előadássorozatokat és képzéseket szervez a bizottság, hanem lehetőségeihez mérten eszközöket is biztosít a családoknak ahhoz, hogy erősíthessék otthonuk biztonságát. 

A testület jóvoltából már évek óta hagyomány, hogy a területi bizottságok kapcsolatba lépnek rászoruló családokkal, és kézzelfogható, konkrét segítséget, azaz eszközöket, füst- vagy szén-monoxid-érzékelőket adnak át nekik.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap