Megkezdődtek az online szakmai napok a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdésekről

2021. november 24. 14:05

Idén is megszervezte a katasztrófavédelem a társasházak tűzvédelmével összefüggő tájékoztatási kampányát, amelynek célkitűzése, hogy a lakóközösségek számára széleskörű tájékoztatást adjon a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

„Társasházak napja” címmel online konzultációt tart a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a három napos rendezvénysorozat elején sajtótájékoztatón is beharangozta az eseményt. A felmerülő szakmai kérdéseket Kadlót András tűzoltó őrnagy, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályának munkatársa válaszolta meg.

Idén a világhálón és telefonon keresztül tehetik fel kérdéseiket a társasházak képviselői vagy lakói azzal kapcsolatban, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetükre, hogyan erősíthetik közvetlen környezetük biztonságát. A háromnapos fórumon a kirendeltségek nagy hangsúlyt fektetnek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásainak megismertetésére is.  

A rendezvénysorozat kiemelten foglalkozik a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a lakásokon belüli villamos berendezések felülvizsgálatának fontosságával, a tárolási szabályokkal, a napelemrendszerek megfelelő kivitelezésével, a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókkal és természetesen a helyi tapasztalatokkal, sajátosságokkal. 

Mivel a társasházak megfelelő tűzvédelme a lakók közös érdeke, és egyúttal a társasház kezelőjének felelőssége is, ne várja meg, amíg a tűzoltók mennek ellenőrizni, vegyen részt a három nyílt napunk valamelyikén és tegye fel kérdését!

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kirendeltségei várják a témával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket. (kattintásra link)

Érdeklődni a következő időpontokban lehet e-mailben és telefonon:

november 24 és 25 (szerda, csütörtök) 08:00 – 15:30;

november 26. (péntek) 08:00 – 13:00.

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap