Tűzoltónapi ünnepség

2022. május 03. 15:55

Két helyszínen is ünnepeltek a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai

Óbudán, az immár több mint harminc éves hagyománynak megfelelően, a déli harangszót követően a Szent Flórián fogadalmi oltár-szoborcsoport előtt Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatával közös koszorúzásra került sor. Igazgatóságunkat Veres Péter tűzoltó ezredes kirendeltség vezető, Zsigó Árpád tűzoltó alezredes a III. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, valamint Nagy Tamás György tűzoltó őrnagy, békásmegyeri őrsparancsnok képviselte. 

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság központi elismerés átadásán, igazgatóságunk Dologház utcai épületében Dr. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, igazgató köszöntötte a jelenlévőket. A tábornok üdvözölte, hogy két év után a szervezet ismét ünnepelheti a Tűzoltónapot. Egyúttal sor került  a Polgári Védelem Világnapján esedékes elismerések átadására, mivel ünnepség rendezésére korábban nem volt lehetőség. Rendkívüli időszak van mögöttünk, melyben a hivatásos állomány és az önkéntes együttműködők kiválóan helyt álltak, hangsúlyozta az igazgató. A veszélyhelyzet azonban még nem ért véget. Ahogy az elmúlt időszakban, kezeljük és kezelni fogjuk a nehéz helyzeteket, mondta. Az igazgató aláhúzta, hogy a hivatásos állományt és az önkéntes kollégákat a hivatástudat köti össze.

Végül a tábornok megköszönte a jelen lévők és a teljes szervezet helytállását, gratulált az elismerésben részesülteknek.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap